НАШЕ девојчице више немају разлога да лију сузе. А толико су их исплакале у последње време. Осим због болест оца, туговале су и јер су мислиле да, за разлику од остале деце из њихових разреда, неће имати прибор и све остало што им треба за школу. Чак је и петогодишња Дуња, која још иде у вртић, била тужна гледајући своје забринуте сестре, које су довољно велике да схвате да им не можемо приуштити све што им је потребно за нову школску годину.

Овако прича Јелена Никићијевић (31), из куршумлијског насеља Расадник. Ова мајка три девојчице, последњих дана није знала да ли више брине због болести супруга Петра (36), или што једанаестогодишњу Нађу и дванаестогодишњу Ању не може да опреми за школу. Бар та једна брига, на срећу, сада је иза њих јер им је опрему и обућу за девојчице обезбедила Фондација хуманости "Вечерњих новости".

- Заиста нисте свесни колико сте нас усрећили. Ето, од превелике радости девојчице нису у стању ни да покажу захвалност Фондацији хуманости, за коју смо чули да је помогла многим породицама у Топлици - у даху нам говори Јелена.

Прочитајте још - ПОКЛОНИ МЕТОХИЈСКИМ ШКОЛАМА: Прибор за лакшу наставу

Запослена као геронтодомаћица, помаже старијим суграђанима, али, каже, да није било "Новости" њеним девојчицама не би имао ко да помогне. Јер, захваљујући Фонду, Ања и Нађа добиле су комплетан школски прибор, патике, ранчеве...

- Живели смо као свака нормална породица, али све нам је кренуло нагоре када ми се супруг Петар разболео, односно када су му пре три године лекари прогнозирали свега још годину дана живота. Он је свих тих година више времена провео у болници него код куће, а ја сам била растрзана између обавеза око деце, посла и посета супругу у болници - наставља Јелена, која се сада нада оздрављењу супруга, али и да ће њене девојчице лакше учити.Прочитајте још - СУПРУГА ПРЕДСЕДНИКА СРБИЈЕ У КУРШУМЛИЈИ: Дарови деци да лакше уче

ПОМОГЛА И ПРЕМИЈЕРКА

ЗАХВАЉУЈУЋИ Фонду хуманости на помоћи око опремања девојчица за школску годину, Јелена не заборавља да се захвали и премијерки Србије Ани Брнабић, којој се обратила за помоћ око лечења супруга.

- Будући да се Петрово здравствено стање после трогодишњег лечења у нишком КБЦ погоршавало, премијерка је одмах позвала надлежне у Министарству здравља, па је прослеђен на даље лечење на Институт за неурологију - каже Јелена.