У НАРЕДНА два месеца Дејану Марковићу из Врчина биће изграђена нова кућа. Војнику оболелом од нонхочкинсовог лимфома у помоћ је притекла цела Гроцка, а поново се "постројио" и 55. батаљон Војне полиције са Дејановим бившим командантом Рајком Балтићем на челу. У Гробљанској 24, пред трошном кућом породице Марковић, у којој Дејан живи са мајком Надом и сином Луком у уторак је одржано "заседање" Општинског већа Гроцке на ком је и Дејан "изграђен" јер се није раније обратио за помоћ!

Прочитајте још - БОРИО СЕ ПРОТИВ НАТО, А САД ЊЕМУ ТРЕБА ПОМОЋ: Командант "диже" батаљон да скући војника

- Људи, ја не знам да молим - понављао је збуњени Дејан пред бившим командантом Балтићем, председником општине Драгољубом Симоновићем и људима из општинског већа који су дошли пред његову кућу.

Прочитајте још - ВОЈНИК У ВРЕМЕ НАТО БОМБАРДОВАЊА НА КиМ: Болест ми дошла са уранијумом

Чланак о судбини хероја са Космета, родом из Врчина, који је недавно објављен у "Вечерњим новостима" буквално је мобилисао мештане Гроцка. У минулих седам дана, инжињери и архитекте из општине посетили су Марковиће и уверили се да новинари "не претерују" када пишу о условим у којима живи и станује Дејан са породицом. Донета је и одлука да се помогне радом и донацијама.

Дат је и рок за завршетак нове куће који је Марковићима саопштио председник општине Гроцка.

- Дејане, за 45 дана имаћеш нови дом - рекао је у уторак Симоновић пред домом бившег војника. - Извини што нисмо реаговали раније, али за твоју несрећу смо сазнали тек из штампе. Ниси требао да кријеш колико ти је помоћ потребна.

Пуковник Рајко Балтић, некадашњи Дејанов ратни командант такође је замољен да се обрати.

- Нисмо се џабе борили. Имали смо и имамо кога да бранимо - казао је Балтић пред окупљеним Врчинцима.

Радомир Аврамовић Раца, председник Месне заједнице Врчин на себе је преузео да координира радовима око дизања дома Марковићу.

А Дејан ни у уторак није заборавио да се захвали докторки Катарини Марковић, хематологу из Градске болнице која му је спасла живот.

- Докторка Катарина ми је открила болест на време и држи је под контролом. Моја мајка јој сваког дана пали свећу за здравље, а у новој кући биће ми гост у самом врху софре - рекао нам је Дејан.

ОТВОРЕН ЖИРО РАЧУН

У РАЈФАЈЗЕН банци у уторак је отворен наменски жиро рачун за прикупљање новчаних средстава за помоћ Дејану Марковићу: 265-0000005268524-03. За новац који се буде слио на рачун предвиђен је "двоструки кључ", који имају Дејан и председник МЗ Радомир Аврамовић.

- Циглу, цемент и прозоре обезбеђујемо од донатора. Мајсторе ипак морамо да платимо. Тако смо у минулих годину дана подигли чак 12 кућа у Гроцкој и то све комшијама које је задесила невоља - објашњава председник општине.

- Новац који се скупи на рачуну служи и за покућство, за елементарне ствари без којих кућа не иде.