До Хиландара на два точка

Љ. П.

30. 06. 2018. у 07:50

До Хиландара на два точка

Фото приватна архива

Београђанин Горан Грумић на путу дугом 700 километара

КАДА се нешто силно жели, онда ништа није тешко. Вођен тиме, Београђанин Горан Грумић (58) одважио се да бициклом, 22. јуна, из српске престонице крене на Хиландар, како би испунио своју дугогодишњу жељу. Ако све буде текло по плану, после нешто више од 700 километара пређених на два точка, овај графички техничар у "Службеном гласнику" на Свету Гору би требало да стигне у суботу.

За далеки пут, Грумић се припремао месецима, кондиције му не мањка, једино су га, испоставило се, ометале временске неприлике. Детаљно је припремио план путовања.

- Још од 2011. године планирам ово путовање, али стицајем неких околности нисам и остварио - открива нам Грумић, који је после свега неколико десетина пређених километара, морао да направи принудну паузу у Младеновцу, због невремена. - Све сам старији и уколико то сада не урадим, не знам када ћу!

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Професор физичког из Димитровграда: Бициклом до Москве и назад

- Од децембра прошле године се припремам за ово путовање - каже Грумић. - Свакодневно сам вежбао, трчао да бих имао што бољу кондицију, а од априла сам два-три пута недељно возио бицикл по 50-60 километара. Потпуно сам спреман, имам резервну опрему, врећу за спавање, а надам се да ће ме временске прилике послужити, па ћу неку ноћ сигурно провести поред неке реке или језера.

Великом заљубљенику у вожњу на два точка, ово није први пут да стотине километара пређе бициклом, те има велико искуство. Окрећући педале, четири-пет пута је путовао до Сутомора на летовање, а овим превозним средством је ишао и до Књажевца и Бањалуке.

ПОДРШКА ПОРОДИЦЕ

ПОРОДИЦУ Грумић није изненадила Горанова одлука да бициклом отпутује у Хиландар. Супруга Тања, ћерка Јелена и син Срђан су га подржали, и на поласку му пожелели лепо време.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације