Створили бренд за избирљивог купца

В. Н.

10. 09. 2019. у 16:00

Створили бренд за избирљивог купца
"Боа Богутово" из Ариља за три деценије напредовала од мале радње до фабрике која запошљава 150 радника; Производни погон у Ариљу данас се простире на више од 4.000 квадратних метара

ДОБАР пример компаније која је наступ на великом међународном сајму искористила да ојача позицију на захтевним тржиштима у текстилној индустрији, јесте компанија "Боа Богутово" Ариље, која је уз још пет домаћих компанија, након запаженог наступа на сајму моде Pure London у Великој Британији, у организацији Привредне коморе Србије, успела да привуче пажњу партнера на глобалном нивоу.

Подршка ПКС обухватила је и организацију едукативних радионица које су претходиле наступу на сајму, како би компаније што квалитетније маркетиншки уобличиле понуду и циљано је прилагодиле посебно британском купцу.

Говорећи о почецима успешног предузетничког подухвата, Немања Пећинар, власник "БОА Богутово д.о.о", указује на постепени, органски раст своје компаније која је у року од неколико деценија од мале породичне радње постала српска фабрика која наступа на престижним светским сајмовима попут крајем јула одржаног Pure Origin у Лондону, у Великој Британији, глобалној престоници модног и текстилног бизниса.

- Наша компанија основана је 1996. године као једночлано привредно друштво са ограниченом одговорношћу.Почели смо као мала радња са три машине, а сада, након скоро 30 година, располажемо значајним производним капацитетима и искуством у производњи квалитетног доњег веша и спаваћег програма. Запошљавамо преко 150 радника у сопственим погонима и кроз сарадњу са кооперантима, још 100 квалификованих кадрова који производе по стандардима наше компаније - каже Немања Пећинар.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Штите плодове од кијамета

Производни погон у Ариљу простире се данас на више од 4.000 квадратних метара. Сталним и свеобухватним праћењем захтева тржишта и модних трендова, тим креатора ствара колекције које задовољавају укусе и најзахтевнијих потрошача. Главни акценат компанија ставља на маркетиншки наступ са циљем постизања још веће препознатљивости самог бренда БОА (скраћеница од Богутово Ариље) уз одржање нивоа квалитета.

- Важно је да истакнем чињеницу на коју сам врло поносан, да су наша компанија и њен директор, мој отац, добили признање ПРО БИЗНИС лидер 2010. године што представља додатни подстицај и мотивацију за даље остваривање наших визија. Водећи рачуна о развоју наше компаније, водимо рачуна и о томе да будемо и друштвено одговорна фирма, са учешћем у разним акцијама. Компанија од самог почетка несебичну пажњу поклања заштити здравља запослених, уводећи нове технологије. Морамо се похвалити и тиме да су наше намере препознали IMG (International management group), Краљевина Норвешке и Министарство рада и социјалне политике Републике Србије који су нам помогли да наша компанија покрене најмодернији систем за уклањање прашине и вентилацију на нашим просторима, чиме смо добили здраву радну средину за наше запослене - каже Немања Пећинар.


Како наглашава, задатак фабрике је да у сектору производње трикотажних одевних предмета купцима обезбеди најквалитетније производе, а да се у наредном периоду планира проширење постојећих капацитета и даље инвестирање у аутоматизацију производње.

- Веома нам значи безрезервна подршка Привредне коморе Србије, чије радионице врло радо посећујемо и у чијим активностима учествујемо већ дуги низ година. Последња активност коју смо заједно реализовали је управо наступ на сајму у Лондону, где смо постигли значајан успех - каже власник компаније "БОА Богутово". - Сајмови су добар начин да се мала и средња предузећа интернационализују, као и да породичне компаније у процесу транзиције тако ојачају своју позицију на изузетно захтевним тржиштима у текстилној индустрији - истиче власник компаније.

ПОДРЖАЛИ НАСТУП

ПРИВРЕДНА комора Србије и Развојна агенција Србије, у сарадњи са Швајцарским програмом за промоцију извоза СИППО, подржале су наступ српских компанија "Амибо плус" и "Боа", "Кроко", Love manufacture и S&SAX и "Текстил", на једном од најважнијих сајмова женске, мушке и дечје одеће и репроматеријала у Лондону. На њему је учествовало више од 1.300 излагача из 14 земаља, укључујући и водеће земље у текстилној индустрији - Велику Британију, Италију и Турску. Српске компаније, у више од осамдесет билатералних разговора и састанака са потенцијалним пословним партнерима, оствариле су значајне контакте за даљу пословну сарадњу.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације