Štite plodove od kijameta

V. N.

23. 08. 2019. u 17:28

Штите плодове од кијамета
"Gruža agrar" danas proizvodi protivgradnu opremu, a kupcima nudi i savete, kako da svoj rod zaštite od vremenskih nepogoda

POČELI su kao mala porodična firma. Adut im je bila zanatska proizvodnja. Danas proizvode protivgradnu opremu. Svojim klijentima, međutim, "Gruža agrar" nudi punu uslugu - prevoz, postavku, obuku, pa i savetovanje poljoprivrednika.

"Gruža agrar" je osnovana 2010. godine kao preduzeće za proizvodnju metalnih elemenata i konstrukcija namenjenih za postavku sistema protivgradne zaštite.

PROČITAJTE JOŠ - Rakete nemoćne da od grada odbrane voćnjake

- Počeli smo kao porodična firma koja je svoju delatnost zasnivala na zanatskoj proizvodnji, sa ciljem da dođemo do proizvoda koji se kvalitetom izdvajaju na tržištu - kaže Nemanja Nikolić, direktor "Gruža agrara". - Težnjom za stalnim unapređivanjem razvijali smo svoju proizvodnju i povećali broj zaposlenih sa tendencijom daljeg rasta i razvoja. "Gruža agrar" danas pravi kompletnu opremu za sisteme protivgradne zaštite. Ona je upotpunjena uslugama transporta, postavke sistema i obuke kupca o korišćenju i održavanju sistema. Posebnu delatnost čini i usluga konsaltinga i podrške voćarima, odnosno, svima koji to žele da postanu.

Krajem maja ove godine porodična kompanija "Gruža agrar" i njen poslovni partner, kompanija BASF d.o.o. - Srbija, organizovale su Treći sabor voćara "Gruža 2019". U selu Balosave, na proizvodnim parcelama kompanije, oko 1.500 voćara i zainteresovanih poljoprivrednika moglo je da vidi najsavremenija proizvodna dostignuća u zasadima ove uspešne porodične kompanije. Cilj skupa je bio, kako je istaknuto, upoznavanje voćara sa inovacijama u proizvodnji, novostima na svetskom tržištu voća, kao i primeni hemijskih preparata u proizvodnji i zaštiti voća. O tim temama su govorili univerzitetski profesori iz Slovenije i Srbije, a potom i stručnjaci kompanije BASF.

PROČITAJTE JOŠ - Počinje izgradnja sistema automatizovane odbrane od grada

Predrag Lučić (PKS)

- Okupili smo tim stručnih ljudi koji obezbeđuje sve relevantne informacije koje su potrebne od momenta planiranja zasada do njegovog održavanja - ističe Nemanja Nikolić. - Tokom godina razvili smo mrežu renomiranih dobavljača koji spadaju u vodeće evropske proizvođače opreme za protivgradne sisteme. Nakon ugradnje svojim kupcima stojimo na raspolaganju za sve vrste servisa i nakon isteka garantnog roka. Namera nam je da razvijemo dugoročnu saradnju sa svim interesnim stranama kako bi kao partneri obezbedili dugoročan rast i zapaženu ulogu na regionalnom tržištu.

SABOR PRILIKA ZA SARADNjU

NA Saboru su prisustvovali i poslovni partneri kompanije, a manifestaciju sa izuzetno velikim brojem zainteresovanih učesnika, zvanično je otvorio Predrag Lučić, direktor Regionalne privredne komore PKS Kragujevac, a domaćin skupa je uputio otvoren poziv poljoprivrednicima iz ovog regiona, ali i šire, na saradnju u nameri da podele petnaestogodišnje iskustvo ove porodične kompanije iz pitome Gruže.


Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)

Govorite srpski!

02.09.2019. 05:05

Šta vam je kijamet? Kada ćete se naučiti da govorite srpskim jezikom? Sramota!