Српски намештај иде на немачки сајам

недеља, 19. 05. 2019. у 22:41

Српски намештај иде на немачки сајам
Домаћи произвођачи полупроизвода и производа од дрвета први пут на сајму "Интерзум 2019". Шест компанија које су испуниле све потребне критеријуме представиће свој програм на нашем националном штанду

ПРИВРЕДНА комора Србије у сарадњи са Швајцарским програмом за промоцију увоза (СИППО) и Развојном агенцијом Србије, уз подршку Европске мреже предузетништва, први пут организује излагање српских компанија из сектора дрвне индустрије на специјализованом сајму "Интерзум", који се одржава од 21. до 24. маја 2019. године у Келну, у Немачкој.

Дрвна индустрија препозната је као једна од четири приоритетне индустријске гране са највећим потенцијалом за раст и развој. С обзиром да је једна од главних улога Привредне коморе Србије подршка чланицама приликом интернационализације, односно отварање нових тржишта и проналажење потенцијалних купаца, сајам "Интерзум 2019" је препознат као права прилика за представљање домаћих произвођача паркета, прозора и врата, као и произвођача грађевинских елемената од дрвета и делова намештаја.

- Анализирајући тржиште дрвне индустрије у Европској унији, дошло се до закључка да изразите шансе за извоз имају произвођачи делова намештаја, јер својим квалитетом и капацитетом задовољавају потребе европских произвођача намештаја - изјавила је Наташа Говедарица, секретар Удружења за шумарство, прераду дрвета и индустрију намештаја и папира ПКС. - Поред тога, грађевинска индустрија у Немачкој и ЕУ је такође у порасту и самим тим расте и потражња за грађевинском столаријом и паркетом, а овај узлазни тренд треба да искористе и српске компаније.

Како се ова активност одвија у склопу сарадње коју Привредна комора Србије има са СИППО пројектом (пројекат подржан од стране Швајцарског секретаријата за економске односе-СЕЦО), а у циљу што боље припреме компанија које први пут излажу на овом сајму, СИППО је ангажовао консултанта који је извршио селекцију компанија на основу њиховог производног програма и капацитета.

Прочитајте још - Склапају намештај и извозе у Мађарску

Шест компанија које су испуниле све потребне критеријуме ће имати прилику да представе свој производни програм на националном штанду Србије. У склопу припрема за што квалитетнији сајамски наступ, немачки стручњаци ангажовани од стране СИППО пројекта, током марта су обишли све излагаче и помогли у одабиру узорака којима ће се компаније представити на водећем светском сајму намењеном добављачима из области дрвне индустрије.

Владимир Лековић, генерални директор фирме Tara concept, која је један од излагача у оквиру националног штанда, нагласио је колико је за њих значајан наступ на сајму "Интерзум 2019", као и колико су задовољни активностима које ПКС и СИППО пројекат реализују у оквиру подршке фирмама из сектора техничког дрвета.

Прочитајте још - Чеси и Немци воле српски намештај

- Велика нам је част што ћемо, на једном од водећих светских сајмова ентеријера и индустрије намештаја, понудити производе настале српском памећу који су репрезентативни брендови на светском тржишту - каже Лековић. - Наступамо на националном штанду, где смо прошли селекцију Швајцарског програма за промоцију извоза СИППО и Привредне коморе Србије, а на основу производног програма, производних капацитета и потенцијала за извоз.

ИЗЛАГАЧИ

Поред компаније Tara concept из Крагујевца, која се бави израдом луксузних подних и зидних облога, на националном штанду Србије излажу и: S.C.S. PLUS из Књажевца, чији производни програм обухвата седишта, наслоне, шкољке, плоче, делове намештаја; "Сунце Маринковић" из Крагујевца, која се бави производњом висококвалитетних прозора и врата; Topwood из Београда, која се бави производњом плочастог материјала и намештаја, као и врхунске столарије од дрвета и "Звемил" из Бајине Баште, која се бави производњом отпресака од буковог и тополовог блинд фурнира и "Ентеро" из Нове Пазове која се бави опремањем ентеријера пословних простора и стамбених објеката.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације