СКОРО сваки грађанин Србије сваког дана са собом носи нешто што је произведено на "Милбауеровим" машинама. То су лична карта, возачка дозвола или неки други државни документ. Оне се праве у Заводу за израду новчаница и кованог новца НБС и Министарству унутрашњих послова, али се користе системи, машине и софтвер ове компаније.

Ко користи платне картице или телефоне компаније "Епл", веома је могуће да се и у њима налазе компоненте које ова компанија производи. Иван Малић, регионални потпредседник компаније за централну, јужну и југоисточну Европу тим аргументима почиње представљање немачке групе која у Србији послује преко компаније "Милбауер технолоџи", ћерке фирме "Милбауер холдинга".

Менаџмент "Милбауера" је приликом недавне посете Марка Чадежа, председника Привредне коморе Србије, Технолошком парку у Старој Пазови представио нове идеје за даљи развој које би у наредним годинама довеле до значајнијег повећања броја запослених, али и које би омогућиле наставак инвестиционог циклуса групе у Србији започетог пре скоро 10 година. Бројни потенцијали и иницијативе за нове пројекте су заједнички препознати и уговорена је даља активна сарадња.

Прочитајте још - ЧАДЕЖ У КОМПАНИЈИ ''МИЛБАУЕР'' У СТАРОЈ ПАЗОВИ: Производи и памет из Србије за цео свет

- Менаџмент "Милбауера" подржава све до сада реализоване активности ПКС на јачању правне заштите свих инвеститора као и побољшању инвестиционе климе у Србији и услова пословања уопште јер су се показале веома успешним како за ову компанију тако и за друга МСП - истиче потпредседник компаније Иван Малић.

Регионални центар компаније налази се у изузетно савременом технолошком парку у Старој Пазови отвореном 2012. године који се простире на чак 5.000 квадрата на плацу површине преко 20 хектара. У овом примеру немачке инвестиције и "српске памети", посао је до сада нашло више од 160 запослених од чега је њих 90 са високом стручном спремом, и то инжењери електротехнике, машинства и информационих технологија. На овај начин, домаћи стручњаци су добили прилику да у својој земљи раде у условима који су на нивоу оних у Европској унији, и да своју стручност примењују и усавршавају радећи на пројектима који се спремају за глобално тржиште.

- Инвестиција је досада износила више од 15 милиона евра - каже Иван Малић. - Поред најсавременије фабрике за производњу биометријских документа за цео свет, овде се налази и развојни центар за софтверска решења и глобални сервисни центар одакле српски инжењери "Милбауера" пружају подршку свим пројектима ове интернационалне групе. То значи да су наши инжењери у моменту читања овог текста ангажовани на практично свим континентима - од Јужне Америке, Европе и Африке све до далеке Азије и Аустралије. Компанија је претежно извозно оријентисана и преко 85 одсто промета се остварује кроз извоз произведене робе и услуга.

Прочитајте још - Чадеж: У 2019. велике инвестиције у Србији

ПРОВЕРАВАЈУ ДОЛАР

КВАЛИТЕТ сваког долара у Америци се након штампања проверава у "Милбауеровим" машинама пре пуштања у оптицај. "Милбауер" има у свом портфолију више од 150 решења, од малих десктоп машина и софтвера до комплетних великих система за фабрике и постројења.

ОСНИВАЧ

ГРУПАЦИЈУ је основао Јозеф Милбауер још 1981. године и данас глобално запошљава преко 3.500 радника, од чега 750 инжењера најразличитијих профила. Он је и данас активан као власник и председник групе.

У току вишедеценијског успешног пословања, "Милбауер" је постао светски лидер и партнер бројних држава у области технологија за израду и персонализацију свих савремених биометријских докумената попут пасоша, личних карата, саобраћајних и возачких дозвола, здравствених књижица и свих других врста смарт картица, као и безбедносних система за контролу граничних прелаза. Компанија је и један од светских лидера у области израде прецизних делова за различите намене и индустрије, као и технолошких решења за светска тржишта полупроводника.