Вучић са званичницима у Давосу: Србија је овде добро представљена, позваћемо привреднике да инвестирају у нашу земљу

Танјуг

20. 01. 2020. у 18:29

Вучић са званичницима у Давосу: Србија је овде добро представљена, позваћемо привреднике да инвестирају у нашу земљу

Фото Инстаграм buducnostsrbijeav

Председник Србије Александар Вучић имао је данас у Давосу, пред церемонију званичног отварања Светског економског форума, разговоре са бројним званичницима

Председник Србије Александар Вучић имао је данас у Давосу, пред церемонију званичног отварања Светског економског форума, разговоре са бројним званичницима, међу којима су шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен и председник Светског економског форума Берге Бренде.

Вучић је на инстаграм налогу "будућностсрбијеав", уз фотографије својих сусрета са страним званчницима истакао да је за Србију веома важно да буде присутна у Давосу и да буде добро представљена.

"Овде у Давосу имамо прилику да говоримо о нашем инвестиционом амбијенту, о резултатима које смо постигли, о једној од највиших стопа раста у целој Европи и да позовемо привреднике да инвестирају у Србију, да поправимо стандард и квалитет живота наших градана и да видимо шта су следећи потези које морамо да урадимо", наводи се уз фотографију Вучића са Фон дер Лајен.

Поред фотографије са Брендеом, Вучић је написао: "Пријатељски разговори пред отварање Светског економског форума".

Председник Србије се на Инстаграму захвалио оснивачу и извршном председнику Светског економског форума Клаусу Швабу на подршци и редовним позивима за учешће на том скупу.

"Хвала на подршци и редовним позивима за учешће на Светском економском форуму", стоји поред фотографије Вучића са Швабом.

Фото Инстаграм buducnostsrbijeav

Председник Србије је у посту поред фотографије са председником Јерменије Арменом Саркисијаном написао да је Светски економски форум у Давосу одлично место где за кратко време може много да се чује, да се остваре важни контакти, али и сретну стари пријатељи.

ВУЧИЋ:ВАЖНО ДА СМО У ДАВОСУ,ДА ЈЕ СРБИЈА ДОБРО ПРЕДСТАВЉЕНА

Председник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас, уочи отварања Светског економског форума у Давосу, да је то одлично место где за кратно време може много да се чује, сазна и да се остваре важни контакти, на корист Србије.

"За Србију је веома важно да будемо у Давосу и да будемо добро представљени", рекао је Вучић новинарима у Давосу.


Фото Инстаграм buducnostsrbijeav

Он је подсетио да је ово шеста година да се наша земља представља на најевећем економском форуму у свету, те да је Србија земља која има највеће присуство из целог региона Југоисточне Европе.

Због тога је, додаје, захвалан, Клаусу Швабу, оснивачу Форума, који је, каже, један од људи који је подигао Давос и који има велику улогу у стварању економског амбијента у целом свету.

Вучић је навео да је то веома значајно због политичких контаката у целом свету, за побољшање позиције Србије и имиџа земље у свету, уз разговоре са привредницима, које позива да инвестирају у нашу земљу.

"Сада имамо прилику да говоримо о инвестиционом амбијенту и да позовемо људе да наставе да инвестирају у Србији, да прикажемо резултате које смо постигли и видимо шта су следећи потези, јер оно што овде чујемо, за неколико година морамо да спроведемо у дело", рекао је Вучић.

Додао је да ће говорити на два важна панела, једном економском, и другом чисто политичком, о Западном Балкану, где ће говорити о томе како види будућност, Малом Шенгену, економској сарадњи и другим проблемима.

Вучић је приметио да је у више наврата, после разговора са појединим привредницима у Давосу, касније дошло до тога да се направе неки послови.

"Није ово берза рада и инвестиција, већ гледате како да поправите позицију своје земље", рекао је Вучић.

Он је приметио да ће ове године на Форуму доминирати здравство и климатске промене, те да здравство постаје једна од најважнијих тема, јер је то област са неодрживим улагањима, а минималним плаћања, у којој предстоје нови изазови.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (23)

Vatro Marx

20.01.2020. 21:10

Trebat ce jos puno godina da Srbija stekne povjerenje na zapadu. Dobro je sto predsjednik Vucic svake godine prisustvuje, na ovako bitnim svetskim sastancima.

Masa

20.01.2020. 21:16

Uspon Srpske privrede je omogucio da nas Predsednik Vucic sa ponosom predstavlja na svim svetskim forumima.

Marija

20.01.2020. 23:37

Davos je idealno mesto za predstavljanje Srbije kao zemlje u privrednom usponu i pronalazenje novih investitora.

Uroš

20.01.2020. 23:42

Svaki novi investitor dobro je došao, ali je mnogo teško doći do njih i zainteresovati ih da ulože svoj novac na novoj lokaciji.

BozaB

20.01.2020. 23:45

Mnogima smeta to sto je Srbija danas zelja investitora ali to nas nece spreciti da napredujemo.

ana

21.01.2020. 09:29

Nas Predsednik ce u Davosu Srbiju predstaviti u najboljem svetlu. Predsednik cini sve za dobrobit Srbije, i nadamo se da ce uspeti da privuce veci broj investitora koji ce ulagati u nasu zemlju.

ana

21.01.2020. 09:29

Prioritet predsednika je dovodjenje novih investitora i poboljsanje standarda gradjana. a narod prepoznaje svaki uspeh. Ovaj samit je odlična prilika za promociju naše zemlje.

Marko

21.01.2020. 09:29

Konferencija u Davosu je prilika da se strani investitori ponovo pozovu da investiraju u Srbiju.