ШАБАЦ - Председник Александар Вучић изјавио је данас да није знао за организацију скупова подршке њему у неколико градова, те замолио људе да се не окупљају, већ само да наставе да раде, јер, истиче, рад нико не може да победи.

"Молим их да не организују те скупове. Бескрајно сам им захвалан, јер, иако ме нису питали, то показује да ти људи имају неку емоцију, а пре свега да су забринути за будућност своје земље", рекао је Вучић у Шапцу коментаришући скупове подршке њему.

"Молим их да то не раде више. Не могу они мени ништа. Не можете да победите нечији рад. Можете да цртате шта год хоћете, 100 снајпера да уперите, али рад не можете да победите", истакао је председник.

Вучић је рекао и да се насмеје на коментаре како се води кампања против његових политичких противника због цртања мета.

"Пише један стручњак, тајкун, представнику из ЕУ да ли зна у којој је земљи био и како се овде води хајка потив њих. А, ја кажем - само наставите. Нисам ја вама цртао мете, него ви мени. И ја кажем да је то с метама у реду, а они помињу хајку. То је та перверзна инверзија, којом се свакодневно служе", рекао је Вучић.

Поновио је молбу својим присталицама да не организују скупове, јер ће одговор на све дати грађани на изборима.

"А, та жеља која постоји код других да спречају слободу окупљања онима који другачије мисле... Тога смо се наслушали у претходном периоду", рекао је Вучић.


Могу да ми прете, али претњама неће сруштити изграђене аутопутеве и фабрике


Опозиција претњама да ћу завршити као Александар Обреновић неће сруштити изграђене аутопутеве и фабрике, поручио је данас председник Србије Александар Вучић и истакао да је сигуран да грађани знају којим путем Србија иде.

Коментаришући нове претње које су му упућене на друштвеним мрежама, те на питање новинара како види то што су Бошко Обрадовић и његове присталице рекли да ће да заврши као Александар Обреновић, рекао је да то неће променити чињеницу да су сада плате и пензије веће него икада.

Фото: Председништво Србије


"Што се тиче ових што прете да ћу да завршим као Александар Обреновић или као Александар Карађорђевић, пошто су вероватно сваког Александра нашли да је исто завршио... један са мецима у себи, а другог смо јуначки онако изболи 52 пута, па га још бацили преко терасе....Хоће ли тиме да сруше аутопутеве и чињеницу да су када су отишли са власти оставили ненормалне дугове и фабрике пусте, а да данас отварамо фабрике у свим градовима", запитао је Вучић.

Шабачке власти бојкотују и изборе и рад

Свечаном обележавању почетка изградње аутопута Рума-Шабац-Лозница није данас присуствовала шабачка власт, нити председник општине Шабац Небојша Зеленовић, а председник Александар Вучић на то каже да они изгледа бојкотују и изборе и рад.

На питање како коментарише то што на догађају није било представника власти у Шапцу, који тврде да неће да учествују у предизборној кпампањи, Вучић је одговорио

Лепо неће да учествује у предизборној кампањи. Он је за бојкот избора и рада“.

Додао је да он нема проблем с тим.

О производњи оружја са Русијом: Видећемо када дође време

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да ће питање могуће заједничке производње оружја са Русијом бити разматрано када дође време.


"Ако будемо могли у реду, ако не будемо, видећемо када дође време", додао је Вучић, упитан за изјаву амбасадора у Русији Мирослава Лазанког да је то била тема разговора у Сочију.

Тако је одговорио на питање новинара о писању медија да ће Србија са Русијом производити оружје.


"Е шта се све у медијима појавило, мајко рођена. Али ако Мирослав Лазански то зна, то је кредибилан извор", нашалио се он.


Указао је да су постојале наше идеје да се направи нека врста сарадње по питању технике независног вешања, осовинског спајања у камионима, што би, каже, било врло важно у будућности.