Козарев опет заустављен на Јарињу: Малтретирање нас неће спречити да будемо са својим народом

Novosti Online

петак, 22. 11. 2019. у 18:05

Козарев опет заустављен на Јарињу: Малтретирање нас неће спречити да будемо са својим народом

Душан Козарев Фото: Канцеларија за КиМ

Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију рекао да не очекује рационалне потезе из Приштине
Заменик директора Канцеларије за Косово и Метохију Душан Козарев изјавио је данас да су на Јарињу заустављени, као и обично, без неког образложења, али да колико год било непријатно то беспотребно задржавање и малтретирање, неће их тиме спречити да буду са својим народом и сада и увек.

Козарев је за „Косово Онлајн“ рекао да неко себи даје за право да спречава слободу кретања, крши све постигнуте споразуме, уз оцену да нема рационалног разлога за тако нешто.

Прочитајте још: НАТО се хвали “успехом” на КиМ: После хуманитарне катастрофе под Милошевићем дошла демократија (ВИДЕО)

Много тога рационалног и не очекујемо из Приштине.

Осврнуо се и на оне „који праве неке комбинације о формирању владе привремених институција самоуправе“ и поручио има да „науче на грешкама“ претходника и разлозима због којих су изгубили поверење унутар самог албанског етничког корпуса управо једностраношћу и спречавањем нормалног живота људи увођењем бесмислених антицивилизацијских такси и мишљењем да ће добити неке брзе и јефтине поене, а заправо„ себи пуцали у ногу“.

У том смислу, наставио је Козарев, и они који сада мисле да ће показивањем „јаких мишића“ или таквим потезима против српског народа и званичника, против процеса дијалога, нешто остварити такође погрешити.

Поручио је и да председник Србије Александар Вучић и премијерка Ана Брнабић и директор Канцеларије за КиМ Марко Ђурић и српски народ јасно показују са испруженом руком да су спремни и за договор и компромис, „али не за понижења и малтретирања“ те да такве ствари треба прекинути што пре.

Без образложења на Јарињу, ретко их кад и има.

Рекао је и да ни данас на Јарињу није било образложења за такав потез и да их ретко када и има или се тек помене нека наводна претња безбедности, или неки списак, па чак и бактериолошка исправност.

(kosovo-online.com)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)