Кандидат за премијера такозваних косовских институција Аљбин Курти понудиће властима у Подгорици да подрже идеје Приштине у борби против Србије, а заузврат Албанци неће тражити прекрајање "границе" Црне Горе и лажне државе, сазнаје портал "Борба".

Курти је јавно поручио да су односи са Црном Гором веома добри и да цени став Подгорице кад је реч о независности Косова и подршку Црне Горе за интеграцију лажне државе у међународне институције.

- Курти види у Подгорици јединог савезника у борби против Београда и то нарочито након одлуке Тиране да подржи "мали Шенген". Зато му треба ДПС као савезник против Србије. Он ће Подгорици понудити да се не отвара питање кориговања "границе", а да власт у Црној Гори буде његов партнер - каже саговорник портала "Борба".

Индикативно је да се прича о овом удруживању актуелизује у сусрет изборима у Србији који су планирани за пролеће.

Лидер "Самоопредељења" је недавно поручио да верује у разумевање Црне Горе по питању демаркације границе са такозваним Косовом.

- Чим преузмем дужност премијера желим да се састанем са председником Владе Црне Горе и са властима у Подгорици и да видим шта се може урадити - поручио је Курти.