Линта: Нове лажи хрватске председнице

20. 10. 2019. у 21:56

Линта: Нове лажи хрватске председнице

Миодраг Линта

Председник Одбора за дијаспору Миодраг Линта оценио је као антиевропску изјаву хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић да у Вуковару нису сазрели услови за ћирилицу и поштовање права Срба

ПРЕДСЕДНИК Одбора за дијаспору и Србе у региону Скупштине Србије Миодраг Линта оценио је као антиевропску изјаву хрватске председнице Колинде Грабар Китаровић да у Вуковару нису сазрели услови за ћирилицу и поштовање права Срба, све док се не реше тзв. велике ствари.

- Хрватска председница износи безочну лаж да се у Вуковару крше права већинског хрватског народа и да је тобоже прво потребно да се процесуирају ратни злочини против Хрвата у Вуковару, а да се тек онда поштују национална и људска права вуковарских Срба - саопштио је Линта.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
"Знамо ко наоружава Албанце": Вучић поручио да Србија све прати, да не сме бити "Бамби" у региону и открио када ће избори

Том изјавом, навео је он, Колинда Грабар Китаровић је по ко зна који пут потврдила да крши Устав, уставни закон о правима националних мањина и Закон о употреби језика и писма националних мањина.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације