Знамо ко наоружава Албанце: Вучић поручио да Србија све прати, да не сме бити Бамби у региону и открио када ће избори

Novosti Online/Танјуг

20. 10. 2019. у 10:42

Знамо ко наоружава Албанце: Вучић поручио да Србија све прати, да не сме бити Бамби у региону и открио када ће избори

Фото: Screenshot

Имали смо конкретне разговоре и потписали врло важне споразуме, рекао је председник Србије
Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да је забринут по питању евентуалне дестабилизације и ескалације сукоба у региону и да Србија чини све да до тога не дође, као и да наша земља мора да се наоружава, јер то раде све земље око нас.

"Ја сам увек забринут и радимо све да не дође до дестабилизације у реигону. И ова новосадска иницијатива са Албанијом и Северном Македонијом је за нас много важна, јер је то такође и мировна и политичка иницијатива, али и економски важна за нас", рекао је Вучић гостујући на Првој.

Каже да се наоружавају и Бугарска, Румунија, Мађарска, Хрватска и друге мање земље у складу са својим могућностима.

"Видимо ко са стране наоружава и Албанце на КиМ и које хеликоптере тржи Црна Гора и све то пратимо", рекао је председник Србије.

Додаје да не можемо да пратимо Румунију по новцу када је реч о наоружавању нити да купујемо систем које они купују, али да можемо земље попут Бугарске и Мађарске.

"Морате да размишљате о радарско - електронској борби и ометању, сада све ради на другом нивоу. Зашто се сви наоружавају у свету - више нема једног полицајца у свету, а има много играча", рекао је Вучић и подсетио на изреку боље бити годзила него бамби.

Казао је да је раније била једна годзила, док их сада има много више у различитим деловима света и да су поред САД, Кине и Русије, ту и Индија, Турска, афричке земље, Јапан, Индокина...

"Сви брину о себи и знају да више нема јединства, као што га је било када је 19 земаља напало Србију и сви гледају како да се заштите. Да ли ће то бити извор сукоба у будућности... Не смемо да будемо слаби, јер ће увек неко наћи ''лајбницов разлог'' ако смо лак плен. Не смемео да будемо бамби и зато се економски слажимо", нагласио је Вучић.

Председник се осврнуо на јучерашњу посету руског премијера Дмитрија Медведева и његову реакцију да вежбу српске војске на аеродрому у Батајници.

Прочитајте још: ВУЧИЋ ПОСЛЕ САСТАНКА СА МЕДВЕДЕВИМ: Срби и Руси снага против фалсификовања историје; Сусрет са Путином у Сочију

- Ми смо мала земља а Русија је велика сила. Мислим да су нам односи поверења на највишем нивоу у највећем делу мислимо исто. Јуче смо потписали неколико важних споразума, Ваљево -Врдница пруга коју ћемо имати за 3 или 4 године до црногорске границе, практично нову, краће ћете путовати, много споразума смо потписали. Поново смо разговарали о војнотехничкој сарадњи. Медвдев је рекао да се много и Београд променио, да је лепши град, да је много тога урађено - рекао је председник.

- Војска вам је као политика, играте шах на више начина.

Вучић је навео како је Медведев похвалио српску војску рекавши да је она много боља него пре десет година

- Русија је једна велика сила, а ми смо мала земља, и ја сам веома задовољан што имамо веома добре односе са њима. Имали смо конкретне разговоре и потписали врло важне споразуме, од војно-техничке сарадње до враћања изгубљене странице Миросављевог јеванђела које је веома важна за наше наслеђе - рекао је Вучић.

Подсетио да је да смо пре шест година имали први авио-митинг са једним МИГ 29, који је ускоро после тога изашао из употребе, и два МИГ 21, а од борбене авијације, бомбардера, нисмо имали ништа.


ВРАТИЛИ СМО ПИТАЊЕ КИМ, АЛИ НАМ ИЗГЛЕДИ НИСУ ПРЕВЕЛИКИ

Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је разумео шта је америцка, а шта европска идеја о Косову и Метохији и да није срећан због тога.

Он је додао да је имао добар разговор са изаслаником Беле куће Ричардом Гренелом.

Разговор је био добар и отворен, Гренел је способан цовек, разумели су се добро, рекао је Вучић за тв Прва упитан да прокоментарише разговор са Ричардом Гренелом и зашто је сам писао белеску после разговора.

"Нисам срећан исходом како га виде Американци, не бих то коментарисао, рекао је Вучић додајући да је зато све записао у службеној белешки.

Он је истакао да је позиција Србије веома тешка и да се дуги низ година боримо да економски напредујемо и не угрозимо позицију Србије.

"Успели смо да вратимо питање Косова на велика врата, када је када је за многе то питање било завршено", рекао је Вучић.

Он је истакао да је у нашој јавности увек лаксе бити против, а не понудити ниста.

"Слусао сам глупости и нападе свих могућих о разграницењу, а немају појма ста говоре", приметио је Вучић.

"Људима је најлаксе да казу ''ми смо против поделе или разграницења'', а ко нам је нудио? Нико никада нам није нудио разграничење, јер је за њих Косово целовито, независно и тацка", рекао је српски председник.

То сто ми Срби себе дозивљавамо као светску силу, то, каже, показује колико смо несвесни своје ситуације и не разумемо да нисмо сами на свету и ста се догодило 99, 2010, 2011...2012...".

"Ми смо подигли углед земље у свету и успели да вратимо питање КИМ, али немојте да будете оптимисти да су наси изгледи превелики", поручио је Вуцицћ.

Он је навео да морамо да чувамо нас народ, бедбност, да бринемо о њима, фиансирамо здрвство школство, пензије, помаземо кад уведу санкције, ембарго на робу..., да се сналазимо и снабдемо их за 48 сати. Јер то је наса брига.

"А људе који ће да вам причају да је Зрце или Ђаковица ''старо српско место'', њих пошаљите тамо. Тијанић је рекао ''Косово је најскупља српска реч, али нико неће да зиви тамо''", подсетио је Вучић и навео да не жели да се јуначи, јер је то неодговорно.


КУРТИ ЈЕ ОТВОРЕНА ПРЕТЊА, АЛИ НИКО НЕЋЕ УГРОЗИТИ СРБЕ НА КИМ


Председник Србије Александар Вучић рекао је да изјаву Аљбина Куртија, да ће решити највећи проблем Приштине - присуство Србије на северу, разуме као отворену претњу, али је поручио да нико, па ни Курти, неће моћи да угрози Србе.

„Не желим да одговарам увредљивим речником. Могу само рећи да неће угрозити Србе“, казао је Вучић гостујући на телевизији Прва.

Каже да су Албанци ужасно нервозни, јер виде да им не иде како су планирали.

Они, каже, данас раде оно што смо ми радили у време пред крај социјалистичког периода, дд 1987. до 1995, када смо имали "лојалне Албанце", а нисмо разумели да постоји огромна већина Албанаца који су против тога.

„Данас они проналазе Раду Трајковић и Рашића, оне који имају два одсто подршке Срба. За разлику од нас раније, када је постојао јендопартијски систем, они данас егзактно могу да виде ко колику подршку има. Сада сте измерили да немају један одсто, али хоћете да радите са њима, а нећете са онима који заиста представљају српски народ. Нисам срећан због тога, али радостан што правите грешке као ми“, истакао је он.

Вучић је причу о наводном тровању гласачким листићима из централне Србије назвао најглупљом фарсом.

Казао је да сви знају да нема ништа иза тога и да је то потрвдио и албански доктор.

„То је била инфекција, једна због гласова које је добила Српска листа, што је толико инфективно деловало да су то морали да ураде, а друга што су правили рачунице да ли би и како да убаце Пацолијеву странку. Зато су направили скандал“, објаснио је он.

Према његовим речима нема ни отврова, ни никакве инфективне реакције, да је све будалаштина која показује ниво нервозе и на шта су све спремни.

„То показује да су веома опасни И зато сам и рекао да нечег као 2004. када су из ДОС-овог режима дозволили погром над Србима, као ни Олује, никада више неће бити. Много смо огњишта у прошлости изгубили и то више нећемо дозволити”, казао је он.

Рекао је да је упутио поруку ЕУ, шаљиву, да ли смо отровали Албанце Антраксом или Новачоком.

"За Мају Коцијанчић имао сам увек једно друго питање, а тиче се права Срба у Словенији. Ја сам направио шалу, јер цео свет је видео причу о тровању, проалбански медији писали су о тровању из Србије, сада ћуте као заливени“, објаснио је он.

Указао је да људи у Србији нису спремни да чују истину, јер имају нежне уши, и највише воле да слушају бајке, како је ММФ завео колонијално ропство, како ћемо да будемо неуништиви, све да протерамо преко Проклетија.

„Ја нећу да лажем људе“, поручио је он поводом својих изјава о реалном стању на Косову и Метохији.


РЕДОВНИ ИЗБОРИ У МАРТУ ИЛИ АПРИЛУ, ЈОШ СЕ НЕ ЗНА ДАТУМ


Србија ће имати редовне изборе у марту или априлу, изјавио је данас председник Србије Александар Вучић додајући да се још не зна тачан датум.

"Избори ће бити у марту или априлу, то сад они морају да одлуче који је то датум, али редовни избори нормално", навео је Вучић.

Како је рекао, демократија је таква да морате да имате изборе на сваке четири године, а не на пет година, на пример, јер сте слаби, па вам избори не одговарају.

Рекао је да би волео да они који заговарају бојкот изађу на изборе да би се видело тачно колику подршку имају међу грађанима.

НАВИКАО САМ ДА САМ ЗА СВЕ КРИВ


Председник Србије Александар Вучић рекао је данас да је научио на то да је увек свима за све крив, да га не боле увреде, осим када су упућене његовој деци, али да му смета што нико неће да призна да је у нешто уложен велики напор и да су ствари боље него што су биле раније.

Осврнуо се на случај жене која је претила његовој деци преко Твитера, а против које се води процес, и рекао да би волео да слободно оде кући.

Поводом њеног објашњења да је то урадила јер је била изреволтирана тиме што једна осигуравајаућа кућа није хтела да "покрије" трошкове хоспитализације у једној болници у Аустрији, Вучић примећује да то "чак ни са Србијом нема везе", али да то разуме, да је свакоме за све крив.

"Спреман сам чак и да са њом упознам своју децу да види да нису баш такави скотови, за разлику од друге", каже Вучић.

Како каже, када на фудбалским утакмицама 20, 30 хиљада људи скандира "Вучићу, педеру", нису баш погодили, али ако је реч о моралној карактеристици, онда се пита зашто?

"Зато што сам им омогућио да имају више новца него икада? Зато што имају веће успехе него што су их имали ? Шта сам вам урадио? Али, неко мора да буде крив,на то сам научио и најлакше је да то будете ви", додаје Вучић.

Илуструје то примером утакмице Црвена звезда-Олимпијакос.


"На полувремену кажу - Вучићу, ђубре једно, Терзићу - стоко једна. Завршила се утакмица - па није баш тај Вучић тако лош, Терзић геније. То смо ми и тако вам је на дневном нивоу", наводи Вучић.

Истиче да га не боле ни увреде, само му смета када му нападају децу, али му највише смета кад уложи велики напор у нешто, а нико не сме да каже да је то лепо или добро.

"Возите ролере на променади Беогарда на води и мислите да је лепо, али не смете то да кажете. Неће људи да кажу, јер никад ништа није добро. Јесте тај Вучић арогантан, овакав, онакав, али тај човек ради сваке суботе и недеље али то нико не сме да каже да не би доживео да му кажу да је проститутка", закључио је он.

ВУЧИЋ: ВАЖНО ДА ЉУДИ ЖИВЕ БОЉЕ,ПОВЕЋАВАМО ПЛАТЕ И ПЕНЗИЈЕ


Председник Србије Александар Вучић је рекао данас да је најважније да људи живе боље и додао да ће плате и пензије бити и даље повећаване.

Ове године се плате мединциским сестрама подижу за 15 одсто, јавном сектору за девет, научним радницима и лекарима 10 одсто, а пензионери ће добити и једнократну помоћ од по 5.000 динара, рекао је Вучић за Прву тв.

Просечна плата ће ускоро бити 510 евра, каже и одбацује тврдње неких да ће плата пасти у јануару, наводећи да се тада повећава минималац, па ће просечна плата изности 511 евра.

"Резултати су добри, морају да буду још бољи и зато излазимо са Националним инвестиционим планом од 10 милијарди евра", каже он.

Вучић је поручио да ће живот у Србији бити све бољи и да ће и следеће године бити повећање плата и пензија и нагласио да је то могуће само када се сачува фискална стабилност.

Подсетио да је динар на истом нивоу са евром већ годинама.

Такође, Вучић истиче да је поносан на аутопутеве и шта је све изграђено у нашој земљи.

"Понасан сам, јер ће то да остане када се сам склоним са власти, пошто ме они победити не могу, јер не можете нерадом и без плана и неистином да побеђујете", нагласио је Вучић.


Поручио је да ће се постарати да једнако добри и бољи од њега дођу после њега и да Србија настави узлазномом линијом и да буде чврста, снажна, слободна, независна и да буде све богатија, као и да људи буду све богатији.

Додао је да Србја полако престиже земље у региону по просечној плати и да је у Црној Гори пре три године просечна плата била 511 евра , а код нас 340 евра, док ће сада код нас бити 511.

Он је навео да је БиХ имала 70 евра вишу просечну плату од нас, али да смо их претекли и да ћемо ускоро имати за 50 евра већу просечну плату.

Такође, додаје да је Хрватска имала 830 евра када смо ми имали 340, док сад имају 850 и да ће Србја полако да им се приближава.

"Трошко живота су у Србји и даље значајно мањи, цена струје убедљиво најнижа у Европи, чак и од цене у Северној Македонији", нагласио је Вучић.

ВУЧИЋ О ОРБАНУ, РАМИ, ЗАЕВУ...

Председник Србије Александар Вучцих рекао је данас да опозиција тражи сваки начин да га на силу сруши, па тако праве и бесмислене паралеле са лидерима из окружења, попут мађарског премијера Виктора Орбана.

Вучић каже да је увек признавао изборне резултате, а да се опозиција служи лажима и погрешним тумачењима, јер нема реалну снагу.

"Па ћете сада да видите како Орбан пада, дуго ћете то да чекате", рекао је Вучић на тв Прва упитан да ли страхује да би и његова власт могла да се окрњи као Орбанова у Будимпести.

Он оцењује да они који тако мисле појма немају о политици и њоме се само површно баве.

Напомиње и да Орбан није изгубио у Будимпешти и да тамо никада није ни имао више од 35 одсто.

Сматра и да је Орбан већи лидер од њега, јер је успео да подигне привредни раст Мађарске на 5,5 одсто, да узива велику популарност и наводи да та земља никад није била јача.

Зато каже и да не мисли да неко може да победи Орбана у Мађарској.

Такође наводи и да је поносан на пријатељство са њим.

"Ми смо допринели поверењу и помирењу између Срба и Мађара", каже Вучић.

Говорећи о одбијању ЕУ да Северној Македонији и Албанији одреди датум за почетак преговора, Вучић каже да је на то упозоравао лидере тих земаља и да је такав исход очекивао, мада су се они надали другачијем.

Каже и да му је премијер Албаније Еди Рама посла поруку да је био у праву што се тиче европског односа према региону.

Наводи да је разумео и указивао шта ће се дестии и са Северном Македонијом и са Албанијом и да је то рекао Рами и Зорану Заеву недавно у Новом Саду.

Каже да је Заев био црвен у лицу и није веровао да неће добити зелено светло.

ВУЧИЋ О КРУШИКУ И БРУТАЛНОЈ КАМПАЊИ ДЕЛА ОПОЗИЦИЈЕ

Председник Александар Вучић рекао је данас да суштина "случаја Крушик" нема везе са фирмом оца министра Небојше Стрефановића, нити ту има нелегалних радњи, већ је позадина лансирања те измишљене ефере, као и у другим случајевима, сасвим друга, а то је идеја да се бруталном кампањом ућуткају сви који се супротстављају делу опозиције, чак, каже, и унутар његове Српске напредне странке.

Александар Обрадовић, рекао је Вучић за Прву тв, не може бити збуњивач:

"Ако хоће да буде узбуњивац морао је да пријави или тузиластву или овлашценом органу у фабрици. Ниста од тога он није урадио", истиче Вучић.

"Радио је то због нечег другог", навео је Вучић и додао да је Обрадовића мајка запослила у Крушику 2005, као и његову девојку.

Реч је о томе да се направи кампања против Небојсе Стефановица, а цео случај, каже, нема везе са његовим оцем.

"Ни са чим нема везе", каже и додаје да се и та и друге афере измишљају против сваког ко се супротстави агресивном делу опозиције.

Истакао је да ни Обрадовић не каже да је било нелегалних радњи, већ само прича о цени.

"И то се тиче Југоимпорт СДПР и никакве везе нема са фирмом Стефановића. То је фирма један, два или три посто", казао је Вучих.

Нешто је друго у питању, понавља Вучић и наводи да део опозиције покушава бруталном кампањом против свих који им се супротставе да утичу на људе унутар СНС.

"Они се својим бахатим и безобзирним понасањем према свима који се супротстављају, који зеле нормалну Србију на храбрију нацин, воде бруталну кампању против њих да би направили унутар моје странке секту", рекао је Вучић на тв прва.

Напоменуо је да од многих коалиционих партнера и не очекује да нешто кажу, а ћуте, каже, као заливени, сем ако треба нешто да добију.

"У мојој странци направили су секту од 80 одсто људи који ћуте као заливени и на исти начин напада ове исте који су мета свакога дана. Они су ушли - немој нас да дираш, нећемо ни ми тебе. Ја у томе нећу да уцествујем, да плаћам рекет некоме да ме не би нападао", казао је Вучић.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (88)

Maja

20.10.2019. 11:33

Naravno da se zna ko naoruzava siptare, ali Srbija vodi politiku mira i zeli stabilnost, jer nam je veoma vazan nas narod na KiM. A Rusiji hvala na podrsci i postovanju.

caca

20.10.2019. 11:43

Srpka vojska je vratila svoj stari sjaj i vedar duh zahvaljujuci aktuelnoj vlasti koja se trudi da vodi Srbiju samo naprd!!!!

Vanja

20.10.2019. 12:24

Vučića narod podržava jer vidi njegovu snagu i volju da nam obezbedi sigurnu budućnost u našoj zemlji .

Dana

20.10.2019. 12:30

Ne može se osporiti činjenica da je i opremljenost i obučenost naše vojske na mnogo višem nivou nego što je bila pre par godina!

Jos malo o diplomama

20.10.2019. 15:28

@dasa - Najbolji komentar. Srbija treba da bude ponosna na svog predsednika, ne na vaseg.

Vladimir

20.10.2019. 13:48

Rešavanje Kosovskog problema je ključan faktor za očuvanje mira i stabilnosti celog regiona.

milena

20.10.2019. 13:59

Sve se zna, a Srbija nece biti zrtveno jagnje drugim zemljama, vec stojimo sigurno na svojim nogama.

Tatjana

20.10.2019. 14:33

Poslednjih godina se ulaze u modernizaciju vojske, u kojoj nije ulagano, da bi mogla da se u slucaju opasnosti odbranimo.

Jabre

20.10.2019. 14:38

Pokušava kao i DS da vlada strahom i defetizmom a glumi patriotu preko vojske. Ako nemaš odgovore onda idi.

Objektivno rečeno

20.10.2019. 14:40

Golem je teret i odgovornost na Vučićevim leđima:bolji životni standard stanovništva,zapošljavanje,plate,penzioneri,nove fabrike,putevi,železnice, medicina,bolnice,odbrana,naoružanje,Kosovo,unutrašnja i spoljna politika.

Драган Р

20.10.2019. 14:45

Једна те иста прича коју заиста немам више стрпљења ни да слушам, ни да читам.

Hedona

20.10.2019. 14:48

Aleksandar Vučić je jedini koji radi za interese naroda i države , radi na ekonomskom oporavku i rzvoju. Srbija danas ima predsednika koji čuva teritorijalni integritet i suverenitet naše države. Srbija se danas razvija i gradi.

fretg

20.10.2019. 14:51

Nasičnike samo nasilje zanima! Srbe sa Kosmeta istrebiti neće, iako im je to primarni cilj!

crniDjordje

20.10.2019. 15:09

O kojoj opoziciji vi govorite?Postoji postena opozicija kojoj je Srbija u srcu,i ona nepostena,sto mrzi sve srbsko,sto unistava srbsku imovinu,sto vredja svakog Srbina koji nije za njih.Zao mi je, a takvi su u vecini pa ih narod nece!Toj nepostenoj opuziciji je sve jedno izbori ili bojkot,preporucujem im bojkot jer ce ih glas naroda sahraniti!Toliko nisu glupi da to ne razumeju,jedino bezanje od istine je bojkot!Budite dosledni svom kukavicluku!

Goran ali ne Bot

20.10.2019. 15:16

Da li u ovoj zemlji postoji neko ko će samozvanom najboljem studentu pravnog fakulteta (lično znam barem 3 milion puta bolja od njega po svim parametrima) objasniti da on nije Premijer, nije Tuzilac, nije ministar, nije policajac i nije Car. Da li će ga neko podsetiti na ustav i ukazati mu na besomučno krsenje istog? A sto se tice izbora pošto sve zna neka objasni zasto koristi državnu imovinu i resurse za potrebe SNSa što je priznala i Vlada Srbije.

Rezultati su bitni

20.10.2019. 16:23

@Goran ali ne Bot - Gorane-Bez dobre međusobne koordinacije,kontrole i usmeravanja ni jedna ta oblast koju ste naveli ne bi korektno funkcionisala.Zato je Vučićevo svakodnevno max angažovanje dalo neosporne rezultate u svim sferama društva, koje vi ne možete osporiti.

Miki-Zg

20.10.2019. 19:09

@Goran ali ne Bot - Nisi bot ,OK ,što si smisleno izrekao ?Poraziti SNS i koaliciju na Terazijama ?

Rose25

20.10.2019. 15:50

Sve jake zemlje se dodatni vojno naoružavaju i Srbija ne treba da zaostaje za njima. I danas itekako možemo biti ponosni ja našu Vojsku.

Zeljko85

20.10.2019. 15:52

Da smo ranije imali Vučića ne bi nam vojska onako propadala godinama. Sada se polako vraćamo i možemo biti zadovoljni stalnim ulaganjem i modernizacijom.

SaleA

20.10.2019. 16:18

Kad god je clanak o doticnom, u pitanju je kilometarski tekst. I uvek jedno te isto - “ja zabrinut, ja razgovarao, ja pregovarao, ja predlozio, ja usvojio...

Ništa čudno

20.10.2019. 17:59

@SaleA - G.Sale-Problemi I rezultati su kilometarski pa logično I tekstovi treba da budu kilometarski.

Slobodan-Boda

20.10.2019. 18:39

@SaleA - ja nisam clani ni jene partije, volim Srbiju i zelim da Srbija u svemu napreduje. Cinjenica je da vec nekoliko godina,sto se tice ekonomije, ima mnogo dobroga.. Moze SaleA da bude cinican i potsmesljiv koliko hoce, ali uspeha ipak ima. Uostalom covek (gosp Vuci, Predsednik) je taj koji vodi i govori normalno o sebi jer njega napadaju.Pa ima pravo da bude zabrinut, to mu je "u opisu radnog mesta" kao i to da vodi racuna o svemu.On predlaze, on razovara i pregovara, pa koga drugog onda da pominje?

Goran

20.10.2019. 21:30

@SaleA - Problem i jeste sto on sve radi jer je i prakticno ukinuo Vladu Skupstinu i sudove i svu vlast uzeo u svoje ruke. To je diktatura a ne demokratija. A rezultate vidim. Neobavesteni Kostunica je sa manjinskom vladom imao 4 godine rezultate koje ovaj nije uspeo da zbirno postigne za 7 i kusur godina sa apsolutnom vecinom u skupstini . Ma uspesi samo takvi. Zlatno doba. Ako se istorija pise od 2012 godine.

KOTA KIMBAU RAP PAP

20.10.2019. 16:34

znamo ko izvozi oružje to nam je pošteni I savesni radnik koji voli svoju državu rekao a gde oružje završava I to možemo da pretpostavimo to bi nam naj bolkje I naj tacnije rekao ambassador izraela preko kojih arapskih zemalja naše oružje završi u hrvaskoj bosni kosovu

Niko

20.10.2019. 17:02

A jel znas cije je kosovo, ako je srpsko isterati stranu vojsku, ako nije naše podici granicu i nikoga bez vize nepustati

Miki-Zg

20.10.2019. 20:43

@Niko - Pa tko je Srbiji oteo KiM ? , Sada si junačina kao Šiptari ,a iza Nato, zločinci ! Istjeraj ih ?

Goran

20.10.2019. 17:11

Srbija sebe ulaze u mir krajnje je vreme da i drugi krenu tim pravcem jer nema razvoja ovog regiona bez stabilnosti.

Maja

20.10.2019. 17:47

Nismo mi Srbi glupi pa da ne znamo ko nam proverava stanje u državi, znamo ali za sada ćutimo.

жарко

20.10.2019. 17:51

Важно је да председник Вучић, као ни један српски медиј, дан након посете Медведева не спомиње Резолуцију 1244 УН и снажну подршку Русије територијалном интегритету Србије.

Srdjan

20.10.2019. 17:59

Srbija vodi politiku mira i zeli da sacuva mir, ali isto tako nece dozvoliti da bilo ko ugrozava njen narod i teritoriju!

pfc

20.10.2019. 18:26

Znači, pojavi se ujutru na TV-u a novinari kasnije sve to prepišu i objave, da se utvrdi gradivo ili ako je neko, ne daj Bože, propustio liturgiju!

Смрт ЕУ/НАТО окупацији, слобода народу Србије!

20.10.2019. 18:44

"A ljude koji će da vam pričaju da je Zrce ili Đakovica ''staro srpsko mesto'', njih pošaljite tamo.... Не желим у исто време да живнм ни у Сенти, ни у Прибоју, ни у Пироту..... значи ли то да ни то није Република Србија и да сви можемо некажњено с*ати по соственом Уставу и законима на које се позиваш само кад ти одговара, најефтинији демагогу и продавцу магле на функцији Председника окупиране Србије?Мене је искрено срамота, и за тебе и за лажну опозицију, што удишемо исти ваздух...

Milomir

20.10.2019. 22:46

@Смрт ЕУ/НАТО окупацији, слобода народу Србије! - Meni nije zao ni malo, drago mi je sto jedno standardno stanje drzave kao stp je Srbija dozivljavas kao okupaciju, i sto ti je lose zbog toga. Mogu misliti za koga si glasao svw ove godine, lepse si prosao od onog kako bi trebalo.

Miso.Pec

20.10.2019. 19:46

Od 1999 godine nam je poznato šta Amerika i EU misle po pitanju Kosmeta,najbitnije je da se mi držimo rezolucije 1244 UN koju svi drugi više pominju od nas kao i Ustava Srbije.Ako se po pitanju izbora pozivamo na Ustav isto tako se na Ustav moramo pozivati i po pitanju rešavanja Kosmetskog pitanja.

Cole

20.10.2019. 20:00

Rece nas Vozd i otvori sirom nase granice albancima i albanskom kapitalu. Posle cega je verovatno mirno otisao na rucak sa Alexom Sorosem.

Miki-Zg

20.10.2019. 20:48

@Cole - Upravo albanski kapital ide u ruke SzS već ovih 20 god. .Trajkovićima ,Rašićima ,bratu Draganu ,bratu Borisu !

Hana

20.10.2019. 20:38

Srbija zna na sta su sve Albanci spremni da urade I ko ih pomaze I nece dozvoliti nikome da je ponizava

Simon

20.10.2019. 20:45

Zalosno je i tuzno kakav se prostacki jezik koristi u javnom prostoru Srbije.

Sasa

20.10.2019. 22:04

Albanci mogu da prete, ali te pretnje ce i ostati na tom nivou jer mi necemo dozvoliti da se bilo sta desi nasem narodu na KiM, ujedinjeni smo zajedno u svojoj borbi i upravo to im i smeta.

CCCC

20.10.2019. 22:33

Srbiji je mesto u Ruskoj Federaciji i samo to moze da srasi sve Srbske zemlje sve resto je dudlanje u prazno

ana

20.10.2019. 22:38

Srbija je sve jaca i ima mogucnosti da se naoruzava ali ce uvek biti za mir u regionu i u svetu uopste.

Uroš

20.10.2019. 22:54

Ulaganje u vojsku i njenu opremljenost prioritet je svake zemlje i svako ulaže onoliko koliko može.

JUGO

20.10.2019. 23:19

Gospodine Vucicu nisam protiv vas I vlade ali sam protiv da gradite prugu prema CG jer sto da njima gradite prugu kad su vam zaboli noz u leda na one koji ste najvise verovali,,to je za mene najveca greska st radite,,po mome sa takim ljudima se netreba ni druziti,,za mene su oni mrtvi zauvek nebi im pomogi i kad bi mogi nikad u zivot..

JUGO

20.10.2019. 23:24

Srbija se netreba druziti sa najvecom TERRORISTICKOM Drzavom USA ma kolikoa cena bila treba pustit Ruse i kineze da Otvore baze u Srbiju da mogu da stave kako oni hocu oni oruzje u Srbiju jedina garancija za Srbiju drugo je sve samo prica jedino su oni garancija za srbija da niko nemoze da je dira...G-Vucicu

Vatro Marx

21.10.2019. 18:54

Znamo tko naoruzava Albance, gospodinepredsjednice Vucicu to znaju i vrapci na grani. Jos koliko dugo vremena treba Srpskojvladi da problem Kosmeta rijesi za ovihzadnjoj 20 godina, situacija se nista nijepoboljsala vec nazalost pogorsala. Okupatori dalje vrsi agresiju nad Srpskim narodomnije im valjda osudjeno, da zive kao Palestinaci.