Стефановић: Уставно немогуће одложити изборе, опозиција тражи алиби за своју немоћ

Бета/Танјуг

24. 09. 2019. у 18:56

Стефановић: Уставно немогуће одложити изборе, опозиција тражи алиби за своју немоћ

Небојша Стефановић Фото: Танјуг

Министар унутрашњих послова оценио да део опозиције који тражи одлагање избора, покушава да сакрије своју "немоћ" и настоји да нађе "алиби, јер ни под којим изборним условима не може да добије већину
Шеф радне групе Владе Србије за унапређење изборних услова, министар унутрашњих послова Небојша Стефановић изјавио је данас да је уставно немогуће одложити изборе, што је тражио део опозиције, наводећи да се Устав "не може променити било каквим законом".

Прочитајте још: Вучић: Нема одлагања избора, држава није играчка; Ректорат постао партијска "прћија"

"Постоји начин на који се мења Устав, то је дуга и озбиљна процедура", рекао је Стефановић за Телевизију О2.

Стефановић је оценио да део опозиције који тражи одлагање избора, покушава да сакрије своју "немоћ" и настоји да нађе "алиби, јер ни под којим изборним условима не може да добије већину, не зато што то он или Српска напредна странка кажу, већ зато што их народ неће".

Прочитајте још: Нема кампање из државне фотеље

По његовим речима, на наредном заседању Владе, вероватно већ ове седмице, донеће се "велики пакет мера којим ће се подржати све оно што може, без промене закона, одмах да се уради" за унапређење изборних услова.

Он је навео да законе треба пшроменити у редовној процедури како би посланици имали времена да се упознају за предложеним мерама и додао да мисли да то може да се заврши у "разумном року", од 60 дана.

Прецизирао је, да би се неке од предвидјених мера спровеле, потребне су измена Закона о агенцији за борбу против корупције и Закона о финансирању политичких активности, и рекао да ће се тим изменама, измедју осталог, јасно дефинисати шта су јавни ресурси и њихово коришћење.

Министар је поновио да ће градјани моћи да остваре непосредни увид у бирачки списак, са места где гласају, како би могли да провере да ли је неко гласао уместо њих ако у то сумњају.

СТЕФАНОВИЋ: МОЖДА ВЕЋ ОВЕ НЕДЕЉЕ НОВИ ВЕЛИКИ ПАКЕТ МЕРА


Влада Србије ће на следећој седници, можда већ ове недеље, усвојити нови велики пакет мера за унапређење изборног процеса, мимо измена закона, најавио је данас функционер СНС и потпредседник владе Небојша Стефановић.

Влада Србије ће на следећој седници, можда већ ове недеље, усвојити нови велики пакет мера за унапређење изборног процеса, мимо измена закона, најавио је данас функционер СНС и потпредседник владе Небојша Стефановић.

"Поред овог закључка који је влада усвојила јуче на седници, ми ћемо већ на следећој седници владе, могуће већ ове недеље, имати још један велики пакет мера који ће фактички подржати све оно што можемо одмах да урадимо, мимо промене закона. Обавезали смо се да у најкраћем року неке ствари применимо", рекао је Стефановић гостујући на О2 ТВ.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (38)

ivan

24.09.2019. 19:37

Nikada nismo imali nesposobniju opoziciju koja se kukavicki ponasa i pricom o bojkotu izbora zeli da prikrije svoju nemoc i neuspeh.

Serbinator

24.09.2019. 19:44

Ovi opozicionari bi trebalo prvo da budu upoznati sa Ustavom pre nego krenu da zahtevaju ovako nešto.

Serbinator

24.09.2019. 19:45

U pravu je ministar Stefanović, deo opozicije samo želi da opravda svoj poziv na bojkot.

dzo

24.09.2019. 19:50

Ne razumem opoziciju najavljuju bojkot izbora a oni su ti koji su izglasali taj izborni zakon kad su bili na vlasti

Nn

24.09.2019. 19:53

Opozicija konstantno trazi izgovor da pobegne od izbora jer su svesni cinjenice da nemaju vecinsku podrsku naroda, a odlaganjem izbora nista nece postici.

Marko

24.09.2019. 19:57

Jedino u Srbiji opozicija želi da izbori budu što kasnije jer su svesni da nemaju poverenje naroda.

Uki

24.09.2019. 20:11

Redovni izbori se ne mogu odložiti, a opoziciji niko nije kriv što odbija da prihvati realnost.

Ceda

24.09.2019. 20:42

Opozicija svakim danom ima sve ludje ideje. Ostace i bez ovih 7 pristalica koje imaju.

Rada

24.09.2019. 22:18

Opozicija ima nove nerealne zahteve, pri tome iako se pomeri termin za izbore da ce se promeni njihova politicki rejting.

Kalina23

24.09.2019. 22:20

Opozicija više ne zna šta će jer je totalno nemoćna i to malo podrške što ima polako se gasi.

Anastasija

24.09.2019. 23:04

Kakvi god bili izborni uslovi,predstavnicima opozicije neće biti dovoljno dobri jer oni žele da dođu na vlast bez izbora! Znaju oni dobro da će na izborima doživeti debakl jer podršku naroda nemaju!

Boza27

25.09.2019. 00:22

Opozicija trazi bilo kakav razlog da se ne pojavi na izborima i pokaze svoju nemoc.

Tifani Rok

25.09.2019. 00:40

Nema mogućnosti, a ni razloga da se izbori odlože. Oni su legalan dokaz volje naroda.