УБЕДЉИВА ПОБЕДА: Нови мандат владајућој коалицији

И. Митић

недеља, 08. 09. 2019. у 08:15

УБЕДЉИВА ПОБЕДА: Нови мандат владајућој коалицији

Фото И.Митић

Убедљива победа владајуће коалиције на локалним изборима у Медвеђи уз одзив од 67,6 одсто уписаних бирача. Коалиција око СНС-а освојила 18 од 25 мандата у будућем сазиву скупштине

Медвеђа – На изборима за одборнике Скупштине општине Медвеђа у недељу највећи број гласова освојила је коалиција Српске напредне странке, Социјалистичке партије Србије и Јединствене Србије којој је припало 64,79 одсто гласова свих бирача који су у недељу изашли на биралишта. Према подацима Општинске изборне комисије на 28 бирачких места гласало је 67,6 одсто грађана од 6.595 бирача који су уписани у јединствени бирачки списак.

Према првим прелиминарним резултатима које је саопштила Општинска изборна комисија коалицији СНС-СПС-ЈС припашће 18 од 25 одборничких места у Скупштини општине. Коалиција две албанске партије са седиштем у Бујановцу односно Прешеву, Алијансе за промене и Демократске партије Бујановца, која је освојила 9,19 одсто гласова имаће два одборника, као и Српска радикална странка са 7,15 одсто освојених гласова, док ће остале изборне листе у новом сазиву Скупштине општине бити заступљене са по једним одборничким мандатом. Партија уједињених пензионера Србије освојила је 5,95 одсто гласова, Група грађана „Српска десница“ 6,52, а Партија за демократско деловање, која окупља албанско бирачко тело, 6,4 одсто гласова.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Арсић: Будућност Медвеђе у нашим рукама

- Изборни процес се одвијао без проблема. Немамо сазнања о евентуалним неправилностима приликом гласања које би могле да угрозе регуларност избора нити је таквих пријава било током изборног дана – казао је Иван Костић, председник Општинске изборне комисије и додао да ће се о евентуалним приговорима одлучивати у складу са законом.


Небојша Арсић / Фото: приватна архива

Актуелни председник општине Небојша Арсић и први на листи коалиције СНС-СПС-ЈС истиче да су грађани Медвеђе направили прави избор и узели будућност у своје руке.


Фото: И.Митић


- Грађани су на прави начин вредновали наше резултате и дали нам подршку да наставимо са послом који смо започели још брже и ефикасније. Циљ нам је да што пре изађемо из круга неразвијених локалних заједница, а да нашим грађанима омогућимо да остану у Медвеђи и да овде граде своју и будућност своје деце – истакао је Арсић.


Фото И.Митић


За 25 места у одборничким клупама Скупштине општине Медвеђа надметало се 110 кандидата односно шест изборних листи политичких странака, коалиција односно група грађана. Странке окупљене у „Савез за Србију“ у Медвеђи немају своје општинске одборе, а представници тих странака нису учествовали на изборима јер сматрају да услови за њихово одвијање нису били равноправни.


Фото И.Митић

ГЛАСАЊЕ И ПОД СВЕЋАМА

Због невремена и грмљавине поједини планински делови Медвеђе остали су без струје, па је гласање у неким селима окончано под светлошћу свећа. С обзиром на то да нестанак струје у Медвеђи није реткост Општинска изборна комисија је, уз изборни материјал, бирачким одборима послала и свеће. Изборе у Медвеђи, према незваничним информацијама, пратио је и ОЕБС, али њихови представници нису били у контакту са Општинском изборном комисијом.
Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (2)