Председник Странке демократрске акције (СДА) Санџака Сулејман Угљанин изјавио је данас да представници његове партије на округлим столовима власти и опозиције у Београду предлажу да на идућим изборима Санџак буде засебна политичко територијална целина. Он је на конференцији за новинаре рекао да они инсистирају на ономе што је садржано у платформи странке, а то је организовање избора за органе Санџака, као и дефинисање јединственог медијског простора Санџака.

Прочитајте још: Угљанин: Српска војска ће отићи како је дошла

"Уколико се наши предлози уграде у будући изборни систем Србије нормална је ствар да ћемо ићи на изборе, јер нормални људи када дају добар предлог очекују да он буде прихваћен. Међутим, уколико он не буде прихваћен ми нећемо дозволити да и даље великосрпски јастребови организују политичко и друго насиље на овим просторима", рекао је Угљанин.

Прочитајте још: Угљанин због фотеље "пали" Рашку област

Он се нада да ће Европска унија, Уједињене нације, међународна заједница и "нормалне снаге" у Србији на идућим изборима имати разумевања и да ће грађани Санџака коначно успоставити власт на том простору, на коме су аутохтони.

"Свака изјава да су Бошњаци српска мањина иде у контекст наставка геноцидне политике над Бошњацима на Балкану. Ми смо староседелачки аутохтон народ у Санџаку, свој на својој земљи", истакао је Угљанин.

Он је додао да платформа СДА Санџака за решавање статуса Бошњака и регије Санџак, коју је на недавној скупштини странке једногласно усвојило 800 делегата, представља решење за све проблеме и одговор на сва питања.