ДОДИК ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ПОДАТКЕ: Сарајевска Обавештајно-безбедносна агенција прати и Новости

О. Матавуљ

25. 06. 2019. у 20:24

ДОДИК ИЗНЕО ШОКАНТНЕ ПОДАТКЕ: Сарајевска Обавештајно-безбедносна агенција прати и Новости
Милорад Додик изнео шокантне податке о акцији обавештајаца. Прислушкују седам медија, траже подобне новинаре
ОБАВЕШТАЈНО-безбедносна агенција (ОБА) Босне и Херцеговине донела је наредбу о праћењу и прислушкивању одређеног броја медија у БиХ и региону. На тој листи је седам медија, а међу њима су и "Вечерње новости".


Ту шокантну информацију саопштио је председавајући Председништва БиХ Милорад Додик, на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву. Он је прецизирао да та наредба носи протоколарни број 05/1-4-1547/19, од 10. априла ове године, а чији је циљ да се у медијима пронађу особе које би радиле на инкриминацији политички неподобних људи у БиХ.


- Моја одговорност се своди на то да саопштим да је ова информација тачна. Садржи конкретан број и тачно је речено да се мора отворити систем праћења рада тих медија. То значи прикупљање поданичких сарадника који ће писати како им буде наложено. А под мерама су "Дневни аваз", Радио-телевизија Републике Српске, "Дневни лист", "Национал", "Вечерње новости", "Вечерњи лист", "Информер" и неколико портала. Све њих хоће да ставе у функцију медијске сатанизације политичких противника и код Бошњака и код Хрвата, као и Републике Српске у целости - навео је Додик.


Он је упозорио да је ОБА отуђени центар моћи, који је под директним утицајем бошњачке политичке структуре предвођене лидером СДА Бакиром Изетбеговићем. Према Додиком речима, та агенција има обавезу да о свему информише Председништво БиХ, али је очигледно да се све селективно спроводи.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Додик изнео шокантне податке


Додик је рекао да је план био да ОБА материјал испоручи "поданичком Тужилаштву БиХ" које би требало да спроводе истраге, као што је чинило и раније против различитих политичара:


- Након годину дана мрцварења тих истих људи и њихових породица, није се десило ништа. Погледајте само шта је било са Фахрудином Радончићем или Драганом Човићем.

Он је подсетио и да је Тужилаштво пре две године отворило оперативни налог за претрес свих објеката у којима он борави:


- Зашто су одустали, зашто то нису учинили? Њима је само важно да отворе медијску причу која ће трајати код подобних медија - закључио је српски члан Председништва БиХ.


ОБРАДА

ПОД "обрадом" медија, осим прислушкивања, подразумева се и физичко праћење. Задатак је и инфилтрирање и покушај да се корумпирју новинари како би писали чланке по вољи Сарајева.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (8)

Taca

26.06.2019. 01:48

@Miki-Zg - Bolje je da spijniraju ko im ulazi u zemlju i da migrante preusmere ka Nemackoj, jer bi se moglo desiti da uskoro budu manjina u uskoro Saudiskoj-Bosni.

E

25.06.2019. 22:20

Umesto da špijaniraju mogli su da kupuju novine i informišu se kao sav normalan svet.

Nikola

26.06.2019. 03:37

Pogledajte samo komentare na srpskim portalima ( i drustvenim mrezama),prepuni su komentara iz sus(j)edstva.Lazno se predstavljaju kao Srbi ( a sve najgore o Srbima, Srbiji i Srpskoj),kriju iza raznih 'nickova',otvaraju lazne profile na drustvenim mrezama.Nije to od juce,odavno je to, samo kod nas niko izgleda ne vodi racuna o tome.Na srpskim portalima i drustvenim mrezama pored pomenutih muslimana,veoma je aktivno i odljenje za propagandu hrvatske obavestajne agencije + nato placenici...

Haluk

26.06.2019. 04:40

Kad predsednik Turske Erdogan objavi kako ga Bosjnaci spijuniraju za strane obavestajne sluzbe, bice velikog belaja.

Prodane duše

26.06.2019. 09:00

Ako čitate novine, nije vam teško , po sadržaju tekstova, prepoznati koji su to poltronsko-podanički novinari.Prodaće vas dok se okrenete,samo je pitanje za koliki iznos.