Бачевић за “Новости”: Најуспешнија посета досад; Палма: Србија стаје на здраве ноге

М. Б./З. У.

19. 09. 2018. у 12:59

Председник Јединствене Србије рекао да чињеница да је председник Си примио српског лидера пет пута значи да је Србија држава у којој постоји економска сигурност и стабилност

Бачевић за “Новости”: Најуспешнија посета досад; Палма: Србија стаје на здраве ноге

Фото: Танјуг

АМБАСАДОР наше земље у Пекингу Милан Бачевић задовољан је резултатима посете председника Србије Александра Вучића Кини.


- Ово је најуспешнија посета неког нашег званичника Кини откако сам овде на служби. Било је и раније успешних долазака наших председника, али ниједна није овако испраћена конкретним резултатима. Председник Вучић је дошао изванредно припремљен и заиста сам радостан због наше земље и учињеног посла - изјавио је за "Новости" Милан Бачевић.

ПАЛМА: СРБИЈА СТАЈЕ НА ЗДРАВЕ НОГЕ

Председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма истакао је важност посете председника Србије Александра Вучића Кини, изразивши мишљење да ће она подстаћи долазак кинеских привредника.

- Председник Србије Александар Вучић се налази у веома успешној посети Кини где је направљена огромна сарадња. Ради се о великим парама, чиме ће Србија стати на здраве економске ноге. То не може нико да критикује. Не можете да критикујете када се Вучић пет пута срео са председником Кине за веома кратко време и сада је потписано неколико веома важних уговора за неко будуће време где ће бити запослен велики број грађана. То има огроман утицај на привреднике из Кине, који размишљају у коју то државу они да иду. Сада кажу, видите овај наш председник Си је примио Вучића пет пута. То значи да је Србија држава у којој постоји економска сигурност и стабилност и ми треба да улажемо у ту државу. И дошло је време да се у наше школе врати руски језик и да се учи и кинески и италијански језик и сви језици одакле долазе инвеститори који запошљавају наше грђане - изјавио је гостујући на телевизији Пинк, председник Јединствене Србије Драган Марковић Палма.

- Данас је важно да свако од нас нешто уради и свако ко се бави политиком треба нешто да уради за своју државу. Држава је створила амбијент. Где ћете бољи пример од тога да су се председници Србије и Кине састали пети пут. Данас опозиција критикује и што сам ја именован, указом грчког премијера Ципраса за почасног конзула Републике Грчке у Србији. Нека они кажу да су њих изабрали на неку вишу функцију или нека опозиција каже да више од Палме помажу грађанима. Нека кажу, ево Палма даје 3,9, 12 и 15 хиљада динара, а ја дајем 10, 20 и 30 хиљада динара. Опозиција критикује све оно што ја радим, али то мене не може да заустави. Опозиција када би дошла на власт то је као елементарна непогода. Ја сам увек био да резултат буде критеријум и дела, а не теорија. Централно питање је: "Шта су ваша дела за време док се ви бавите политиком и док имате одређену функцију?", рекао је Марковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

BAS

19.09.2018. 14:33

gde je ovde Toma. Koliko znam on je je na celu institucije za odnose sa Rusijom i Kinom. Ne verujem da to radi volonterski a ako je placena funkcija onda je trebao biti tamo makar pored svog prijatelja Bacevica. Jedino ako je kamermanu naredjeno da ga ne zumBira