Бакир опет гађа ћорцима

С. М.

23. 11. 2017. у 21:37

Бошњаци се надају обнови тужбе против Србије и удару на Републику Српску. Ипак "олуја" из Сарајева тешко да може проћи јер за ову идеју нема никаквог правног основа

Бакир опет гађа ћорцима

Бакир Изетбеговић

ПОЛИТИЧКА бошњачка елита из Сарајева, уз помоћ западних кругова, покушава да искористи пресуду генералу Ратку Младићу за још јачи притисак за ревизију Дејтонског споразума и слабљење Републике Српске и дискредитацију Србије - сазнају "Новости" у дипломатским круговима.

Окидач за ову офанзиву је оцена судског већа да је ратни командант Војске РС био на директној вези са Генералштабом у Београду, што бошњачки кругови предвођени Бакиром Изетбеговићем виде као шансу за оживљавање неке нове тужбе против наше земље.

Ипак "олуја" из Сарајева тешко да може проћи јер за ову идеју нема никаквог правног основа.

- Код генерала Младића се ради о личној одговорности. Не постоји никакав правни основ по којем би се могла било каквом суду поднети тужба против Србије или РС. То је само још један апсурд који се пласира у јавност - каже за "Новости" Крстан Симић, бивши судија Уставног суда БиХ, оцењујући овакве најаве као прикупљање јефтиних политичких поена.

Игор Црнадак, министар спољних послова БиХ, каже за "Новости" да прича која се појавила након пресуде генералу Младићу о новим тужбама никако не може допринети јачању помирења у региону, а поготово у односу Србије и БиХ.

- Време је да се сви у региону окрену помирењу и да се настави радити на добрим односима на релацији Србија - БиХ. Морамо престати да се враћамо у прошлост и кренути у будућност - истиче Црнадак.

КУБУРОВИЋЕВА: НЕМА ОСНОВА

МИНИСТАРКА правде Србије Нела Кубуровић изјавила је да пресуда Младићу не може бити коришћена за евентуалну ревизију тужбе БиХ против Србије за геноцид.

- Првобитна тужба против Србије је одбачена и рок за њену ревизију је истекао, због чега нема начина да се пресуда Младићу искористи за обнову процеса.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (3)

Realnost

23.11.2017. 23:15

Nema pravnog osnova ni za oslobađanje Orića, Haradinaja i mnogo drugih zločinaca koji su iz Haga izašli bez ikakve kazne. Uostalom, ni do sada nije bilo pravde za Srbe pa ne vidim zašto bi se to promenilo. Ostaviće nas jedino ako počnemo sami sebe da dezintegrišemo i vešamo pa da im prištedimo trud

floyd

24.11.2017. 07:50

Баш ме интересује шта би показао ДНК , код Бошњака. Мислим да не бих променио своје мишљење о њиховом пореклу. Потурица је увек гори од Турчина.

Sumadinac

24.11.2017. 09:07

Neznam kako obicni muslimanski gradjani razmisljaju o Srbima ali kad njihove vodje tako o nama govore onda moramo biti svi oprezni i Srbija spremna na sve u vezi odbrane srpskog naroda s leve i desne strane Drine. I ne sa time da otvaraju nove izbeglicke kampove po Srbije!