Путин не штеди за Србију: Русија спремна да испоручи авионе за „Ер Србију“

Novosti online

04. 12. 2019. у 16:30

Путин не штеди за Србију: Русија спремна да испоручи авионе за „Ер Србију“

Фото: Еrsrbija-Ed-RiekerAP

Председник Русије Владимир Путин је рекао да је руска страна спремна да помогне Србији у обнови авиофлоте српског националног превозника „Ер Србија
Председник Русије Владимир Путин је рекао да је руска страна спремна да помогне Србији у обнови авиофлоте српског националног превозника „Ер Србија“.

Како је обелоданио на прес-конференцији после састанка са председником Србије Александром Вучићем, Русија је спремна да Србији испоручи руске цивилне авионе.
И не само то.

Москва је спремна и да на аеродрому у Београду организује регионални центар за техничку помоћ и ремонт руске авиотехнике.

„Гаспромњефт“ улаже још 1,4 милијарде долара у Србију

Председник Русије Владимир Путин најавио је данас да руска компанија „Гаспромњефт“ до 2025. године намерава да у ћерку-компанију у Србији (НИС) уложи још 1,4 милијарде долара.

Путин каже да је руска компанија један од највећих инвеститора у Србију.

„Гаспромњефт“ је до сада уложио око три милијарде долара.

Председник Русије је нагласио да „компаније из Русије помажу у развоју саобраћајне инфраструктуре Србије“.

„Између осталог, уз учешће Железница врши се модернизација српских железница и прави се савремени диспечерски центар, који ће омогућити да се значајно повећа брзина и ефикасност превоза“, рекао је он.

Путин је такође нагласио да „у Русији успешно раде и ’Збербанка‘ и осигуравајућа компанија ’Согаз‘, која пружа широк спектар финансијских услуга физичким и правним лицима“.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (12)

Goran

05.12.2019. 04:05

@Dragan nemamo najskuplju naftu već najveće akcize u svetu. Glomazan je stranački aparat u Srbiji a naviklo se na široko decenijama...

Бранко

05.12.2019. 07:41

Путовао сам по Русији више пута на Сухоју Суперџет, који се нама нуди и могу вам рећи да је ентеријер и удобност одлична.

Voja

05.12.2019. 09:01

Koje avione? Suhoj superdzet 100? Ako to stvarno bude sprovedeno, pre nego kupim avio kartu, gledacu u tip aviona jer taj model nije siguran...

Milan

05.12.2019. 11:45

@Voja - Nisam pobornik ruske avijacije ali taj avion je vrhunski inače se isporučuje sa tri tipa motora mozeš da odabereš Rolls-Royce, Boeing ili ruski motor, dali se srušio prilikom promocije u Maleziji jeste ali greškom pilota.A što se tiče enterijera kao kod Boeing je.

Voja

05.12.2019. 17:47

@Voja - Ne samo na promociji, već nije ni jasno ono oko nesreće u Rusiji, je li udar groma, greška pilota ili nešto treće... Neka, hvala, ali ja propuštam. Kad ga uvrste evropske kompanije, može. Rajaner bi se j... za dinar, da je tako pouzdan i udoban, bar bi neki nabavio...

Zdenko

05.12.2019. 11:40

Suhoi Super Jet je prelep i udoban avion , većina avionike u njemu je bas od Erbasa.Leteo sam na njemu više puta , Suhoi Super Jet 100 leti redovno na linijama Moskva Zagreb i Moskva Tivat.Voleo bih da Air Serbia zameni svoje neudobne propelerce avione ATR ovim mlaznjacima.

буки

05.12.2019. 13:48

Гледај @Vojo, и држи се боинга - најсигурнији је!