Српске компаније из сектора текстилне индустрије представиће се на специјализованом сајму "Пуре Лондон - Пуре Оригин“, који се одржава од 21. до 23. јула у Лондону.

Излагање и студијску посету српских компанија организује Привредна комора Србије, у сарадњи са Швајцарским програмом за промоцију извоза (СИППО) и Развојном агенцијом Србије, наводи се у саопштењу ПКС-а.

На специјализованом сајму, који ће српским компанијама омогућити прилику да се позиционирају на енглеском, али и многим другим тржиштима, од домаћих компанија учествују: Амибо плус и БОА из Ариља, Кроко, Лове Мануфацтуре, С&САX из Београда и Теxтил Доо из Ужица.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Влада доделила око четири милиона евра за пројекте 150 установа и организација у Србији

Индустрије текстила, одеће, коже и обуће представљају значајне производне гране у Србији, увозно зависне, извозно оријентисане, са традицијом на европском и светском тржишту, наводи се у саопштењу и додаје да је производња организована у малим, средњим и великим предузећима.

Ова област је радно интензивна, запошљава углавном жене, а има огроман потенцијал за смањење стопе незапослености.

У саопштењу се наводи и да је приметан тренд раста запослених у текстилној индустрији и да је у производњи текстила, одеће, коже и предмета од коже запослено 64.156 радника, док се делатност обавља у око 2.000 фирми.