Горење хлади само из Ваљева

Б. ПУЗОВИЋ

12. 03. 2019. у 17:02

Горење хлади само из Ваљева
Кинеска компанија "Хајсенс група" гради нову фабрику расхладне технике у Србији, која ће бити центар за читаву Европу. У хали капацитета 750.000 уређаја годишње, посао за још 1.000 радника

ФАБРИКА "Горења" у граду на Колубари постаће центар за производњу расхладне технике "Хајсенс групе" у читавој Европи. У Ваљеву ће наредне године бити изграђена нова производна хала, с капацитетом од 750.000 уређаја годишње, ангажовањем локалних добављача. После пуштања у рад крајем 2020. године, запошљаваће додатних 1.000 радника.

Од 1. априла, фабриком "Горење Ваљево" руководиће нови директор из Србије Дејан Милутиновић. Ваљевска фабрика има 1.300 запослених, а прошле године остварила је више од 17 милијарди динара прихода продајом расхладних уређаја на тржиштима Србије, Немачке, Русије, Чешке и Мађарске.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Да жене равноправно асфалтирају

- Ове године следи селидба производње свих фрижидера и посебне линије уградних хладњака из Велења у Ваљево и требало би да буде завршена у априлу - рекао је Симон Кумер, директор "Горења Ваљево". - Уколико томе додамо и изградњу нове производне хале на простору некадашње фабрике "Елинд", у наредном периоду "Горење Ваљево" ће постати центар за расхладну технику "Хајсенс групе" у Европи.

Према речима чланице управе "Горења" Станке Пејановић, прошлогодишњим стратешким партнерством са "Хајсенс групом", лидером у производњи електронике и апарата за домаћинство на азијском тржишту, постављени су темељи за још снажнији развој. Ово партнерство ће омогућити приступ новим тржиштима, али и унапређење пословања у Србији.


ПОДРШКА ДУАЛНОМ

У ПРОТЕКЛЕ четири године "Горење" је у Ваљеву уложило 220.000 евра у спортске клубове, културне институције, добротворне организације, појединце... Уз отварање нових радних места, у склопу пројекта дуалног образовања у Србији, у ваљевској фабрици биће настављен унапређен програм праксе са средњошколце и студенте, уз могућност даљег професионалног усавршавања у "Горењу".


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (4)

Andreja Analiticar

12.03.2019. 19:49

Kupci iz Srbije i Sveta imaju jedno vazno pitanje: Dali ce vam proizvodi da traju samo jednu godinu?

Економиста

13.03.2019. 17:12

Колико Србија и Ваљево дају новца за ово?, Колико је фабрика уплатила пореза, колике су плате и какви су услови рада. Да ли се поштују сви прописи?