Антић: Србија коначно почела да штеди енергију

М. Н. С.

17. 05. 2018. у 19:37

Министар енергетике Александар Антић о енергетској ефикасности

Антић: Србија коначно почела да штеди енергију

Фото Танјуг

УНАПРЕЂЕЊЕМ енергетске ефикасности једног броја јавних објеката у Србији остварене су у просеку уштеде од 40 одсто по сваком објекту, изјавио је у четвртак министар рударства и енергетике Александар Антић, обраћајући се учесницима конференције "Енергетски ефикасна Србија".

Он је нагласио да ће ова година бити посебно значајна јер ће на енергетску мрежу бити пуштено око 250 мегавата нових постројења, пре свега из енергије ветра, а да се очекује још око 250 мегавата и у наредној години.

- Коначно је Србија почела да штеди енергију - рекао је министар Антић. - Очекује се да ће се Србија до 2020. приближити циљевима који се односе на коришћење обновљивих извора енергије, па се сваке године настоји да се различитим мерама смањи финална потрошња енергије за око један одсто и да су у том смислу постигнути доста добри резултати у протеклих неколико година.


ЕФЕКТИ

КАКО Је рекао министар Антић, буџетски фонд за енергетску ефикасност заједно са локалним самоуправама је већ успео да унапреди један број јавних објеката у Србији, а уштеде и ефекти из тих пројеката су изузетни.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације