Несторовић наставља да ШОКИРА: Заштитну опрему не треба више носити, вирус ће нестати и неће требати вакцина?!

NovostiOnline

11. 05. 2020. у 08:19

Пулмолог др Бранимир Несторовић наставља да даје контроверзне изјаве, које се дијаметрално разликују од ставова осталих стручњака Кризног штаба, посебно Предрага Кона и Дарије Кисић Тепавчевић

Несторовић наставља да ШОКИРА: Заштитну опрему не треба више носити, вирус ће нестати и неће требати вакцина?!

Фото Танјуг

Пулмолог др Бранимир Несторовић наставља да даје контроверзне изјаве, које се дијаметрално разликују од ставова осталих стручњака Кризног штаба, посебно Предрага Кона и Дарије Кисић Тепавчевић.

Овога пута рекао је да је пандемија корона вируса готова за ризичне групе и да не треба више носити заштитну опрему.


- Овај вирус је јако слаб. Немамо тешке пацијенте. Имамо параметре који то показују. Не може нико да нареди да се носе маске. Пандемија је прошла и време је да се окренемо животу, не можемо више да чекамо и седимо затворени, 0,01 одсто је шанса да се разболите - рекао је Несторовић.


Према његовим речима, корона вирус је показао колико је здравље људи урушено и сву слабости здравственог система на Западу.


- Ми смо успели да заштитимо старе и здравствени систем јер смо имали опрему коју су нам дали Кинези. Сваки смртни случај је страшан, али добро смо прошли. Било је важно све стегнути два месеца и сада можемо да се вратимо нормаланом животу, да вратимо све што смо изгубили - додао је Несторовић.


Он је оценио да су бивше комунистике земље боље прошле кризу коју је смртоносни вирус изазвао.


- Кад регулишете здравство да буде профитабилно, важно вам је да доноси новац, не занима вас безначајан пацијент. Новац се добија од трансплантација. Они су примарно здравствену заштиту заборавили. Терцијарна здравствена заштита је битна јер доноси новац у западним земљама - објаснио је.


Како каже, корона може да се лечи светлошћу, зато је битно да се сунчамо.


Вакцина против Ковида 19 ће тешко бити направљена.


- Трамп је све добро рекао, вирус ће нестати и неће требати вакцина. Не може да се направи вакцина за вирус који се мења - објаснио је Несторовић.


Позвао је грађане да ове године летују у Србији.


Није то велики проблем не ићи на море - рекао је Несторовић за ТВ Панчево.


(информер.рс)

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (20)

čitalac

11.05.2020. 08:49

А мени нпр. није контроверзно ово, мени је контроверзно то што хоће све да нас вакцинишу од вируса у нестајању.

Mikiboy

11.05.2020. 10:01

Ova korona nas je u svakom slucaju naucila da treba vise da vodimo racuna o nasem imunitet.Znaci zdrava hrana na prvom mestu.

Niko

11.05.2020. 10:05

On nije samo pulmolog vec je i redovni profesor na fakultetu, i zamislite cuda.. To nije mega dens fakultet

Goran

11.05.2020. 10:11

Bravo doktore manje je zlo uraditi kako kažete nego li primiti vakcinu Bila Gejtsa...

Деки

11.05.2020. 10:29

Ако се мало озбиљније позабавите политиком, мислим да бисте врло брзо постали председник државе. Говорите једноставним, разумљивим речником и то управо оно што прија ушима грађана, савршено.

Miki

11.05.2020. 11:51

PRETERALI! Pocinjete sve vise da licite na ... SOK! Kurir i ostale ludake. Pazite da se LUDILO ne otrgne kontroli.

Dragan Popovic

11.05.2020. 12:22

Ja rukavice i maske nikada nisam nosio i nikada nisam bio zarazen. U proseku 8 sati sam bio na otvorenom, pazio za odstojanje, napolju redovno koristio vlazne maramice i gel za pranje ruku a u kuci asepsolom dezinfikovao kvake, prekidace i djonove od patika i prao ruke toplom vodom i sapunom. Pametnom coveku maske i rukavice nisu potrebne. Budala ce da se zarazi cak i ako ima duple maske, rukavice, vizire, abxo opremu i to u bolnici.

Влада

11.05.2020. 13:06

Ни у једној изјави Др Предрага или Др Дарије ја нисам нашао поруку или прави, конкретан, лекарски савет. Све приче су се сводиле на оправданост и нужност масовних кућних притвора, а што се зна још од средњег века. Неретко сам се питао да ли су ти људи икада уопште и видели медицински факултет, а камоли да су га завршили. Осим латентне професионалне бахатости и сујете ја код њих људи нисам уочио ништа потребно или корисно за народ. Сваки просечни апослвент медицине је могао да нам каже исто.

Marija

11.05.2020. 14:00

Vakcinu nikad u zivotu necu da primim od korone nisam primala za svinski pticiji grip necu ni za koronu ko zna mozda su cipovane vakcine bil gejc svasta radi a sad pozdrav