НЕ могу да верујем шта нас је снашло. Наш Иван ни мрава не би згазио, а не дај боже да некога убије. Он је добро дете и добар студент. Журио је да заврши факултет како би се запослио и финансијски нам помогао. И ето шта су нам урадили, сада је питање може ли уопште да оде на факултет. Не боји се он, него би могли да га ухапсе и држе ко зна колико у притвору.

Тако за "Новости" прича Милош Димитријевић, чијег је сина Ивана и његовог друга и колегу Милоша Радосављевића косовска полиција довела у везу са убиством лидера ГИ СДП Оливера Ивановића. Фотографија двојице младића, који су се на дан убиства затекли у Северној Митровици због обавеза на Техничком факултету, постала је својеврсна потерница.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Председник о фотографијама наводних убица Оливера Ивановића: То су двојица српских студената, види се колико је истрага Приштине неозбиљна

Када се слика, попут пожара, проширила по готово свим медијима, породице Димитријевић и Радосављевић, али и остала родбина, пријатељи и житељи Куршумлије, нису могли да се начуде. Иванов отац Милош Димитријевић и даље у неверици одмахује главом док нас дочекује на вратима куће у једном од куршумлијских насеља. Јер, сви постављају иста питања: откуд идеја да се упре прстом у ова два студента? И да ли је могуће да је то што су кобног дана били на улици и ту фотографисани доказ за монструозне оптужбе?! Многи у свему виде покушај да се омладини из Куршумлије, која због близине студира на приштинском Универзитету са седиштем у Митровици, утера страх.

- Мој син није ни знао да је објављена његова и слика његовог друга у свим медијима. Јавио му је неки колега и он је зачуђен питао моју супругу и мене шта да ради. Наравно, саветовали смо му да одмах оде у полицију, што су он и Милош учинили у четвртак у касним поподневним сатима. Дали су изјаву у нишкој полицији - наставља Милош, и додаје да су младићима одузети мобилни телефони.


Милош Димитријевић

Он истиче да никоме није јасно зашто су Иванова и Милошева фотографија тек сад објављене и зашто их косовска полиција сада тражи, иако су у међувремену безброј пута одлазили на Космет:

- Тог дана су заиста били у Косовској Митровици, имали су неки испит или друге обавезе на факултету и увече се вратили кући. А том улицом су прошли, како ми је Иван објаснио, да однесу наочаре до неке оптичарске радње.

Дом породице Радосављевић, који се налази на мање од километра од куће Димитријевића, у петак је био закључан. Њиховог Милоша су, такође, довели у везу са убиством Оливера Ивановића. А комшије Радосављевиће листом описују као мирољубиве и часне људе, што су пренели и на свог сина.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Козарев опет заустављен на Јарињу: Малтретирање нас неће спречити да будемо са својим народом

- Свима је јасно да је у питању нека игра и да њих двојица немају ама баш никакве везе са убиством Ивановића, којег смо и ми у централној Србији, али и на Косову волели. Страшно је што косовске власти, без икаквих доказа, а на основу некакве слике оптужују недужне, у овом случају студенте из скромних породица. Увлаче их, ни криве ни дужне, у некакве политичке игре. Јер, нема ништа горе од тога да невина особа мора да доказује да није крива - огорчен је један од комшија Радосављевића.