Председник Србије Александар Вучић изјавио је, поводом писања медија да је косовска полиција објавила фотографије двојице осумњичених у случају убиства Оливера Ивановића у Северној Митровици, да није реч ни о каквим убицама, већ о двојици српских студената.


Вучић је рекао да се и по томе види колико је истрага Приштине неозбиљна, о колико неозбиљним људима је реч и каквим се лажима служе.


"Ми смо из архиве наше БИА извукли ту фотографију и имали та лица од првог дана и изучили све. Ни о каквим убицама се не ради. Реч је о студентима Ивану Димитријевићу и Милошу Радосављевићу", рекао је Вучић и додао да њих двојица, рођени у Прокупљу, сада студирају у Косовској Митровици.


Вучић је истакао и да су их наши државни органи већ испитали и они су били, како каже, спремни и на полиграфско испитивање и све друго на шта неки "који су се увек правили паметни, никада нису били".


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Вучић после седнице Савета за националну безбедност: Ускоро више акција против припадника различитих агенција; Наша наменска индустрија под страховитим притиском


"А, када бисмо рекли од кога је потекла информација да су они убице... Опет су Срби пријављивали Србе, и то лажно", рекао је председник обраћајући се у Председништву.


То све, додао је, говори са колико неозбиљности се свему томе приступа.


"Зато Србија на веома озбиљан начин приступа решавању свих важних питања, а за нас је убиство Оливера Ивановића једно од кључних и приоритетних питања, и упркос чињеници да нам ни на који начин нису омогућили да можемо да водило рационално истрагу, уз доказне предмете са лица места, приступ лицу места, резултатима увиђаја... Ми ћемо свој посао да урадимо", рекао је Вучић.


Председник је подсетио да је пре годину дана, баш на Аранђеловдан 2018, такође одржана седница Савета за националну безбедност због такси на српску робу које је увела Приштина.