“Ни дечаку који је другарима слао слике голе девојчице није лако”: Ево шта родитељи деце мисле после скандала у Врању

Ј. С.

06. 11. 2019. у 11:31

“Ни дечаку који је другарима слао слике голе девојчице није лако”: Ево шта родитељи деце мисле после скандала у Врању

Depositphotos

Укључио се и Центар за социјални рад

ЦЕНТАР за социјални рад је међу установама којима се се ОШ "Радоје Домановић" из Врања обратила за помоћ, поводом појаве фотографија обнажене ученице шестог разреда међу ђацима ове школе. Како је у уторак потврђено "Новостима", Центар се укључио у случај након пријаве да се овај фото-запис масовно дели међу врањском децом.

- Стручни тим Центра састављен од педагога, психолога, правника и других стручних лица, окончао је процену потреба детета. Тренутно се планирају активности чији је циљ пружање подршке и заштита интереса девојчице - каже за "Новости" директорка Центра за социјални рад у Врању Драгана Арсић.

Прочитајте још - "Рекла је да ће ме убити, сачекати када водим дете у вртић": Жена која се представила као мајка ученице из Врања упутила претње новинарки "Новости" (ФОТО)

Случај дељења голишавих фотографија девојчице из Врања, које је пустио ученик седмог разреда исте школе са којим је била у наводној емотивној вези, скренуо је пажњу јавности на нужност заштите деце од опасности савремених средстава комуникације.

Објављивање афере у чијем су средишту спорне фотографије девојчице, које се већ недељама размењују телефонима основаца, изазвало је бурну реакцију родитеља чија деца похађају ОШ "Радоје Домановић", упркос чињеници да је школа испоштовала процедуру и затражила подршку надлежних служби, укључујући Центар за социјални рад и тужилаштво.

- Дискутабилно је да ли су деца уопште била у емотивној вези. Непотребно је случај подигнут на ниво скандала. Ишли су у супротне смене, а сретали су се у школи. Све се свело на дописивање, које је добило овакав епилог. Треба заштитити девојчицу, али сигурно ни дечаку није лако после избијања скандала. Нека ово свима послужи као школа да у будуће воде рачуна шта шаљу једни другима - каже један од родитеља чије дете похађа ОШ "Радоје Домановић".

Прочитајте још - Скандал у Врању: Раскинуо са девојчицом из 6. РАЗРЕДА, па послао њене голе слике друговима, а они ЦЕЛОМ ГРАДУ

Исту школу пре неколико година потресао је још један скандал, када је Ненад Стевановић (37), ухапшен због недозвољених полних радњи, након што су на друштвеним мрежама освануле фотографије како испред школе љуби ученицу седмог разреда. Он је касније осуђен на затворску казну од годину и по.

МАЈКА ПРЕТИЛА НОВИНАРКИ "НОВОСТИ"

НОВИНАРКА "Новости" Јелена Стојковић, ауторка текста о збивањима међу врањанским основцима, добила је синоћ застрашујуће претње од жене која се представила као мајка девојчице о којој је писала.

- Звала ме је више од 20 пута, а када сам се јавила, претила је да ће ме убити, да ће ме сачекати када водим дете у вртић, да не знам с ким имам посла, а уследиле су и језиве псовке - наводи Јелена Стојковић само део увреда и претњи које је доживела и које ће пријавити полицији.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

sve kreće od majki, realno

06.11.2019. 15:12

kako zaštititi devojčicu kada sama ne želi da se zaštiti (a može) već se nudi na izvolte? po modernim standardima to bi bila represija, sputavanje njene slobode izbora, ne? zamajvajte se vi kolko želite, iza svega ŠAMARI TU FALE, najbolja prevencija i zaštita. Al na vreme, kad se otme i podivlja kasno je, dobije žig zveri za ceo život

EvGenije

06.11.2019. 16:31

I ne treba mu biti lako. Učinio je odvratnu stvar i treba da ispašta. Kako će drugačije shvatiti šta se može raditi a šta ne?

Dačo

07.11.2019. 16:09

Iskrivljena slika morala, imaju internet tu ima bolesnika kakvi hoćete,zar ne