РУСИ ХОЋЕ ДА ГРАДЕ НУКЛЕАРКУ У СРБИЈИ: Док Ер Србија преговара о куповини сухоја ССЈ 100, стигао и нов предлог

Novosti online

19. 10. 2019. у 11:21

Србија и Русија преговарају о обнови флоте српског националног авио-превозника „Ер Србија“ куповином руских цивилних авиона

РУСИ ХОЋЕ ДА ГРАДЕ НУКЛЕАРКУ У СРБИЈИ: Док Ер Србија преговара о куповини сухоја ССЈ 100, стигао и нов предлог

Print screen Youtube

Србија и Русија преговарају о обнови флоте српског националног авио-превозника „Ер Србија“ куповином руских цивилних авиона „Сухој Суперџет 100“ (ССЈ 100), изјавио је високи званичник руске владе Сергеј Прихотко уочи данашње посете Србији премијера Дмитрија Медведева.

„Питање испоруке авиона руске производње у Србију разматра се у различитим форматима. Конкретно, компанија ’Сухој‘ сарађује са српским националним авио-превозником ’Ер Србија‘ на унапређењу флоте те авио-компаније куповином руских авиона ’Сухој Суперџет 100‘“, рекао је Прихотко.


Према његовим речима, стране такође разматрају могућност постављања сервисног центра за ове авионе у бази предузећа за оправку „ЈАТ Техника“ на Међународном аеродрому „Никола Тесла“ у Београду. Он је рекао да је компанија у јуну завршила сертификацију рада за одржавање ових летелица у складу са захтевима Европске агенције за безбедност у ваздухопловству, обуке особља и опремање хангара.


„Што се тиче МС-21, овај тип авиона би у перспективи могао да заинтересује националног авио-превозника ’Ер Србија‘“, додао је Прихотко.

Прихотко је рекао да је Русија спремна и да буде партнер Србији у изградњи нуклеарне електране, ако се она одлучи да покрене нуклеарни енергетски програм.


Он је додао да је Русија спремна и да учествује у изградњи Центра за нуклеарну енергију, технологију и иновације, о чему владе двеју земаља припремају споразум.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (5)

DW

19.10.2019. 17:18

Objektivno nam ne trebaju ni ruski putnički avioni, a ni nuklearke. Treba nam S-400 po povoljnoj ceni. Ili bar S-350 Vityaz...

b.w.a.

19.10.2019. 18:26

prvo da se isporuce oni airbusevi koji su kaparusani ( cini mi se 10-ak komada) kada su braca arapi preuzeli er Srbija ili smo to zaboravili....

dobrovoljac

01.11.2019. 13:16

neka treba povecavati medjusobnu trgovinu a kad vreme dodje ocekujem i kupovinu S 400