УЧЕНИК седмог разреда ОШ "Бранко Радичевић" у Оџацима, који је разбио главу другу из одељења на часу математике, биће кажњен укором директора школе. То је за "Новости" саопштио просветни саветник у Школској управи у Сомбору Градимир Марковић. Без казне неће проћи ни повређени ученик, којем ће бити изречен укор одељенског старешине, због вербалног насиља и ометања наставе.

Мајка жртве насиља Јелена В. рекла је за наш лист да је велика срамота и неправда да буде кажњено дете, "којем је у школи био угрожен живот". Родитељи озлеђеног ученика поднеће тужбу против школе због, прикривања повреде као и пружања нестручне помоћи детету, уместо да буде позвана Хитна помоћ.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Исповест човека који је открио аферу “Индекс”: Мучили су ме и малтретирали ми ћерку, али опет бих урадио исто

Просветни инспектор потврђује да је начињен пропуст, јер је школа морала да позове Хитну помоћ пре него родитеље. Он, међутим, истиче да није било никаквог заташкавања. Инспектор је најавио да ће бити спроведен дисциплински поступак против наставнице.

- Не може бити оправдање да се наставница није снашла. Она има лиценцу за наставника, што значи да је учила како се решавају педагошке ситуације. После опомене, која није била делотворна, морала је оба ученика да удаљи из ризичне ситуације, што није учинила - каже Марковић.