Вршњачко насиље у Оџацима: Преступнику укор, школи тужба

З. Р.

07. 10. 2019. у 07:41

Вршњачко насиље у Оџацима: Преступнику укор, школи тужба

Фото Приватна архива

Ученик који је разбио главу другу на часу биће кажњен укором директора Казну ће добити и повређени ученик, због вербалног насиља, а његови родитељи најавили су тужбу против школе

УЧЕНИК седмог разреда ОШ "Бранко Радичевић" у Оџацима, који је разбио главу другу из одељења на часу математике, биће кажњен укором директора школе. То је за "Новости" саопштио просветни саветник у Школској управи у Сомбору Градимир Марковић. Без казне неће проћи ни повређени ученик, којем ће бити изречен укор одељенског старешине, због вербалног насиља и ометања наставе.

Мајка жртве насиља Јелена В. рекла је за наш лист да је велика срамота и неправда да буде кажњено дете, "којем је у школи био угрожен живот". Родитељи озлеђеног ученика поднеће тужбу против школе због, прикривања повреде као и пружања нестручне помоћи детету, уместо да буде позвана Хитна помоћ.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Исповест човека који је открио аферу “Индекс”: Мучили су ме и малтретирали ми ћерку, али опет бих урадио исто

Просветни инспектор потврђује да је начињен пропуст, јер је школа морала да позове Хитну помоћ пре него родитеље. Он, међутим, истиче да није било никаквог заташкавања. Инспектор је најавио да ће бити спроведен дисциплински поступак против наставнице.

- Не може бити оправдање да се наставница није снашла. Она има лиценцу за наставника, што значи да је учила како се решавају педагошке ситуације. После опомене, која није била делотворна, морала је оба ученика да удаљи из ризичне ситуације, што није учинила - каже Марковић.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

buki

09.10.2019. 01:25

Nema pravo da izbaci učenika sa časa, pa ova izjava "da udalji oba učenika iz rizične situacije" je igra reči koja verovatno nije jasna ni onome ko ju je izgovorio. Bar nije dobila "slučajan" udarac i hematom na glavi kao nastavnica fizičkog pre par dana u pokusaju da zaustavi tuču dva učenika na času. Uzas, gajimo nasilnike i nagradjujemo ih nekim smesnim ukorima, dok se nastavnici i direktori smenjuju i dobijaju otkaze.