Светски експерти: НАТО је осиромашеним уранијумом уништио генетски материјал Срба

Ивана Станојевић

недеља, 06. 10. 2019. у 12:02

Светски експерти: НАТО је осиромашеним уранијумом уништио генетски материјал Срба

Фото Д. Миловановић / Ћуприја после НАТО бомбардовања 1999. године

Независни научници први пут довели у директну везу бомбардовање уранијумом и деформитете код деце

НЕЗАВИСНИ научници су први пут доказали да деца у Ираку, која се масовно рађају са тешким срчаним обољењима и незамисливо језивим инвалидитетом - деформацијама кичме, патрљцима уместо удова, изобличеним лицем - плаћају цех коришћења муниције са осиромашеним уранијумом, што се у теорији тврди већ деценијама. Бројке које су они изнели леде крв у жилама. Европски експерти и политиколози упозоравају да се сличне последице бележе и у нашим крајевима које је НАТО 1999. године засипао уранијумским бомбама. А прави "потпис" овог геноцида НАТО, под диригентском палицом САД, тврде, још чека да се у потпуности сагледа.

Јан Валтер, швајцарски аутор и власник блога "Легитим", повлачи апсолутну паралелу између ратова које је Алијанса, после Заливског рата, водила у Србији (1999), Авганистану (од 2001), Ираку (поново 2003), Сомалији, највероватније и у Либији, а напослетку и у Сирији. Са њим се слаже и Герд Шуман, аутор и уредник немачког ТВ канала АРД, који истиче стравичан податак, да нема српске породице која није изгубила најмање једног члана у НАТО бомбардовању 1999. или од последица употребљеног уранијумског наоружања.

Од 1991. до 2003. године на територију Ирака, који је највише контаминиран осиромашеним уранијумом на читавој планети, бачено је око 2.000 тона бомби "филованих" овом муницијом. Број оболелих од малигних болести у провинцији Бабил, јужно од Багдада, "експлодирао" је са 500 случајева забележених 2004. на 9.082, само пет година касније.

ПРОЧИТАЈТЕ И:НАТО АГРЕСИЈА - ДВЕ ДЕЦЕНИЈЕ КАСНИЈЕ: Призори борбе, патње и пркоса (ФОТО)

Званични НАТО подаци говоре да је, поред касетних бомби, на територију Србије и Црне Горе бачено 15 тона уранијумске муниције, али независни истраживачи тврде да је ових токсичних материја било барем трипут више. Кад се томе дода уранијум, употребљен четири године раније на територији Републике Српске, бројка је још већа.

Количине осиромашеног уранијума бачене на Ирак и наш регион не могу се поредити, али према тврдњама експерата, токсичност му је толико велика да су и најмање дозе зрачења довољне за катастрофалне последице. Према речима швајцарског политиколога Нилса Петера Амицбела, прва жртва рата је, као увек, истина.

- Рат против Србије може да нам послужи као огромно упозорење. Био је локални, ограничени рат, вођен са уништавајућим последицама, без сумње, са циљем десетковања цивилног становништва. Кад се анализира радиоактивни и токсични потенцијал осиромашеног уранијума баченог на Балкану, усред Европе, постаје јасно да број бомби нипошто није главни показатељ злочиначког акта.

Резултати најновије научне студије експерата окупљених око непрофитне организације "Трут-аут" (Истину на видело), објављени у стручном часопису "Загађење животног окружења", односе се на Ирак. Барбара Хуг, психолог који ради у Швајцарској, а која се посветила проучавању прилика у Источној Европи, нарочито бившој Југославији, упозорава да је геноцидни карактер НАТО агресије на наш регион, као и на Ирак, подједнак.

Амерички мировни активиста Дејвид Свансон, аутор многобројних књига, ових дана је објавио стравичне фотографије које му је на располагање ставила др Мозган Савабијесфахани, научница из Мичигена у САД, коаутор ове новообјављене студије. Оне недвосмислено потврђују да осиромашени уранијум доводи до масивног оштећења генетског материјала, при чему се карике ланца ДНК мењају до непрепознатљивости.

Сви примери деце наведени у студији потичу из ирачких села која су била у епицентру америчких, односно НАТО ваздушних напада. Најстравичније малформације присутне су код новорођенчади са југа Ирака, где је концентрација честица радиоактивних тешких метала (била) највећа.

Слике деформитета ирачке деце као последица коришћења муниције са осиромашеним уранијомом

Др Мозган Савабијесфахани констатује да се на тој деци буквално види отисак стопала осиромашеног уранијума.

Према подацима које је изнео нишки адвокат Срђан Алексић, који је званично поднео тужбу против НАТО, између 2000. и 2019. године, од последица дејства осиромашеног уранијума умрло је између 15.000 и 18.000 људи, а око 30.000 их је оболело од рака. Све је дужа листа лекара и научника који тврде да је узрок те високе стопе карцинома управо ово токсично оружје.

- Агресија НАТО на СРЈ догодила се пре две деценије и њен геноцидни карактер и огрешење о основна права народа не може више нико да оспори. Пажња јавности треба да буде непрекидно усмерена на сва места на којима Алијанса данас дејствује оружјем, али и на овом региону Балкана, јер је број оболелих у централној Србији и на Косову у огромном порасту - закључује Барбара Хуг.

БЕБЕ

ФИЛМСКИ аутор Фридер Вагнер, који потписује остварење "Смртоносна празнина", сведочи да је посета универзитетској акушерској клиници у ирачком граду Басри поглед у пакао. Он каже да је видео новорођене бебе које нису припадале људском роду... Имале су монструозне потиљке, читаве грбе коже на леђима у којима су били смештени унутрашњи органи.

СКОК ОД 28 ПУТА

ГОДИНЕ 2016. независни истрживачи тестирали су власи косе и зубе деце из села у близини некадашње америчке ваздушне базе Талил у Ираку, недалеко од града Насирије. Пронашли су концентрације осиромашеног уранијума и токсичног торијума које су и до 28 пута биле више него у контролној групи.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (89)

sMILE

06.10.2019. 14:18

@Нр - Jesu, i još gore od toga, zato roditelji ne smeju da im podmeću svoju decu, a državnici - narod.

неимени

06.10.2019. 14:54

@Нр - Немој тако, ипак су они и Енглези велики пријатељи Срба. То пријатељство траје још од разноразних краљева и престонаследника, преко Драже и Тита све до ових данас и јуче. И наравно не смем заборавити српску интелигенцију (такозвану). Једини који је донекле био против њих (мада то ни сам до краја није разумео јер се и он полкушао скомпати са њима) је Слоба. Није прави проблем у истријски неписменом народу већ у историјски неписменим владарима.

naranca

06.10.2019. 22:30

@Нр - @mark Nema ih puno al zato ''Tudjamna'' kolko hoces….Idealan svet.Hahahahahah

realist.

06.10.2019. 13:36

Nato zlotvore treba sve pobiti kako su oni nevine ljelude I dece po Svetu bez pardon a ubijali, te Svinje sto siju svugde Srt treba ih iskoreniti.

Jovan

06.10.2019. 16:01

@Ja I Ti - Sad ce da ih tuzi skupstinski odbor koji se vec godinu dana nije ni jednom sastao.

Милош Пантић Врање

06.10.2019. 13:57

Након Сребренице тешко да ће неко и да трепне на ове студије ... Како смо сејали тако и жањемо.... А овакви текстови потичу само будуће грешке ...

Bane

06.10.2019. 15:12

@Милош Пантић Врање - Nažalost mnogi su prihvatili krivicu na osnovu propagande a da uopšte niko nema dokaze da je tamo izvršen ni veliki zločin a kamo li genocid. Nije čudo što je anti srpska propaganda promovisala genocid ali je zapanjujuća činjenica da se to prihvata i u našim medijima.

Ивана Сарајево

06.10.2019. 15:46

@Милош Пантић Врање - Заиста има умова који и потичу ратове и истријебљења. Сребреница није већи злочин од Скелана и Кравица. Ви овдје кажете да је добро убијати дјецу због злочина у другој држави над неколико хиљада војника. А због исте такве злурадости и код муслимана, умиру и њихова дјеца због уранијума баченог у околину Сарајева. На Косову већина албанских породица има болесне од рака због осиромашеног уранијума. Треба истрајати са тужбом, због других народа којима пријети иста судбина.

NIKOLAKRAJINALONDON

06.10.2019. 16:27

@Милош Пантић Врање - Moras da znas Milose da se Srebrenica desila nakon visegodisnjih ubistava Srba u selima oko Srebrenice koja su uz domace Muslimane zlocine cinili i Musloiman iz Istocnih zemalja. Naravno da se bilo koje ubistvo ne moze opravdati ali o tim zlicinima nas Srbima malo tko da zna . Najvise zbog takvih kao sto si ti sto zlocine nad svojim narodom prikriva iz nekih nepoznatih razloga.

Syam

06.10.2019. 16:28

@Милош Пантић Врање - Milose, kako vas nij esramota da tako govorite? Nezavisna medjunarodna komisija je utvrdila da se genocid u Srebrenici nije dogodio vec ratni zlocin ubijanjem zatvorenika. Ukupan broj zrtava u Srebrenici u datom periodu je nesto vise od 400. Zato ne pricajte nesto sa ciim veze nemate.

radule

06.10.2019. 18:05

@Милош Пантић Врање - Ti Vranje sigurno nisi ni video, niti ti je ime ono koje si napisao. Pre si neki Alija.

vitez

06.10.2019. 18:12

@Милош Пантић Врање - E, a dali ste vi gospodine Miloše treptali, dok su Srbi ubijani u okolini te iste Srebrenice. Odnosno dali ste treptali ako ste slučajno čitali knjigu " Teće krvava Drina" Mnogo su Srbi žmurili, e ne kažem da su trebali ovako da se svete ali nije građanski rat krenuo niisčega. i ko ga je započeo.

naranca

06.10.2019. 22:41

@Милош Пантић Врање - @milospantivranje Alo ujace ,ucitelju pa I tvoji ginu od U-235......Genocid I zlocin protiv planete!!!!!!!!!!!!!

zoranz

06.10.2019. 15:43

@Danys - Tebi je gore nego nama, Ti imaš bombardovanu dušu. Kako li je tebi u životu?!

Drugosmrdijanski аутистични зомбији

06.10.2019. 17:21

@Danys - Ви нисте, и више него сигурно....

Ranko M.

06.10.2019. 17:29

@Danys - Pa kad vec tako mislis, nadam se da ce se i Tebi ispuniti zelja i u familiji dobiti nesto slicno kao sto ove slike pokazuju. Stidi se, necoveku jedan. Zar iko i za bilo sta ovako nesto zasluzuje, izuzimajuci takve kao sto si Ti.

Goran RS

06.10.2019. 18:00

@Danys - Ako ti je tesko, a ti nemoj! I njima je tesko da da priznaju i bas ih zabole!

Bob

06.10.2019. 18:00

@Danys - Ružno je nekom ovako nešto reći :Hranio jedno takvo.Nek mi bog oprosti.

Rip

06.10.2019. 16:49

@Muflon - Vraca se nevinima jer nebesima oni trebaju a nama ostaje talog da se imamo sa cime boriti ako hoćemo da tamo zavrsimo i mi.

Ilija Ikic

06.10.2019. 18:08

@Acca Bg - Pošto nam je uništen genetski materijal to znaćii da naša deca, rođena u Srbiji, nisu Srbi već nešto drugo. Utešno je to mi koji smo rođeni pre sukoba sa NAtO ipak nismo poslednji Srbi na planeti jer će Američki Srbi, Austrijski Srbi iz Beča i Nemački Srbi još praviti i rađati male Srbe koji će imati Američki pasoš ili pasoš EU što je bitna stvar.

рашинац св

06.10.2019. 14:23

надајмо се да ће и нато заговорници у фамилији имати по кога таквога,то би им била ПЛАТА за кампању...

Georgije

06.10.2019. 17:05

@рашинац св - Volite i oprostite svojim neprijateljima i ne bacajte prokletstvo na njihovu nevinu decu da vam se ne rastuze vaša nevina deca sto nece imati s kim da dele ovaj svet. On treba da ostane na deci i mladima zato svako dete treba tretirati kao svoje. Nama odraslima sudiće se ionako pa zasto da jedni drugima sudim?

DNK RNK

06.10.2019. 17:17

@рашинац св - geneski kod moje srbadije je promenjen dolaskom tita I komunizma što je se potvrdilo devedesetih a nažalost I zadnjih sedam godina nije nato bombardovao 1990god niti 1945god a srpskog dnk nema nigde od tada

deda

06.10.2019. 18:12

@рашинац св - Nemas poima koliko te beskurpolozne bolesnike to tangira ni svoje ljude ne zale samo da ispune zlocinacki cilj.Gde su ti ljudi koji vide zlo amerike a ne reaguju treba da se stide i to isto i njih da snadje.

naranca

06.10.2019. 22:34

@рашинац св - Jesi ti cuo za DNK? ??????????????????Covek je postao od majmuna….Ali ne I tvom slucaju

Matrix

06.10.2019. 14:36

Rat je završen mi idalje umiremo znači svesno su išli da nas unište to je čisti GENOCID protiv jednog naroda i generacija koji će idalje patiti i umirati od raka.

Jovicic Dragan

06.10.2019. 14:37

Hvala milosrdni andjele, bice milosrdno i kod vase kuce samo polako. Pored uragana , cunamija, tornada.... bozije kazne stice i vas pravda ovozemaljska bice I prema vasem soju milosrdnih andjela.

Србин

06.10.2019. 15:21

Стићиће и њих њихово што су заслужили. Проклети били сви до једног!

Perap

06.10.2019. 15:50

Znate šta vam je činiti: rađajte decu, šaljite ih da uče nuklearne nauke, pa ih šaljite u Ameriku i ostale NATO zemlje na usavršavanje. Pre toga im pričajte sve ovo svaki dan. Oni će tnati već šta da urade.

naranca

06.10.2019. 15:51

A gde su sada oni experti koji su tvrdili da je sve to normalno!!!!!!! Sut sa posla odmah!!!!!!Ja bih ih I na robiju.Vucicu reaguj !!!!!

неимени

06.10.2019. 19:20

@naranca - Ко да реагује?!? Па ти си изгледа већи ерсперАт од тих поненутих експерата, или се можда само шалиш. Шалиш се зар не? Мада мораћеш мало да порадиш на сарказму.

Vuna

06.10.2019. 15:58

Ne trebaju ljudi u Iraku i Srbiji nego nafta i pitka voda. Ljudi su balast. Uostalom sto bi nas oni postovali i cuvali kada ne postujemo i ne cuvamo mi sebe i svoje najblize, komsije i prijatelje? Delimo se kao ameba i zderemo svoju decu pa nije slučajno da se defirmiteti uma prenose na telo. Onako kako mislimo takvi smo, pa se neuroloski i hemijski procesi odraze na nasa osecanja i ponasanja, na biohemiju, genetiku. Nije snaga u svijetlom oruzju, vec boj bije srce u junaka, pa se drzimo toga.

Коколо

06.10.2019. 16:19

Обилић се негде у свом гробу преврће када види ко све његово славно име носи, пуна Србија несоја а представник Врања се јавио сам!

Lola

06.10.2019. 16:22

@Danys Mozda ti tvoji i niste za bolje pa ti od srca zelim da u praksi proveris izneseno u tekstu! Fuuuj!

Mika

06.10.2019. 16:23

I sada se cude zasto ih mrzimo i necemo u NATO. Kada ce i drzava da ih zvanicno tereti za to, a ne samo pojedinci privatnim tuzbama?

Рашо

06.10.2019. 16:30

Поред радиоактивности уранијума треба казати да је смртно опасно када честица уранијуна доспе у тело кроз ваздух, храну или воду. У том случају наступа "галопирајући" рак и спаса нема! Такође треба знати да је паљење огромне количине хемикалија (бензин, мазут, ...) проливање пиралена (тзв. трафо- уље) који је једна од најотровнијих материја уопште створило последице и теже од ових од уранијума!

Mika

06.10.2019. 16:34

Ti Milose slepcu jedan, uporedjujes babe i zabe. Srebreenica je izpolitizovana stvar i namestaljka. Pvo treba da znas da je i doslo do toga nakon pokolja nasih ljudi u tom kraju na nasem najvecem prazniku, a oni su se dosetili da iz cele okoline dovuku sve nastradale i one u vojnim okrsajima koje su presvlacili i one civile. Nasi su bar decu i zene postedeli, a oni su pobili sve, i staro i mlado. Nista gore od domace poturice!!!

bambi

06.10.2019. 17:03

Pre ce biti siptara nego Srba.Po karti gde se trosila uranijumska municija,karta je mogla da se vidi u stampi,uglavnom je kontaminiran teren na kosovu sa vecinski siptarskim stanovnistvom gde je i bilo naj zescih borbi.Srbe truje pored otrova bacenih za vreme bombardovanja jos stosta i mislim da bi drzava trebala da ispita sta truje narod u svakom gradu ponaosob.Pocev od hrane,vode,vazduha,hemikalija koje su se ispustale i jos ispustaju gde se stihne itd...

mijo

06.10.2019. 20:42

@bambi - Avioni iz Americke baze zasipaju otrovom Srbiju! Zabraniti letove preko srpske teritorije!

Alfonso

06.10.2019. 17:21

za Miloša Pantića iz Vranja: da si ti ili tebi neko blizak oboleli od spomenutih bolesti drugu bi pesmu pevao!

Dragan

06.10.2019. 17:23

A ti nezavisni naucnici su Iz Rusije I treba da sprece integraciju Srbije u Evroatlanske structure.Ovo je predpostavka a ne tvrdnja.

naranca

06.10.2019. 22:37

@Dragan - @dragan A ocemo kao do sada nezavisne iz USA????Ili tvoje Njemacke-organizatora sveg zla na kugli….Ovo je tvrdnja a ne pretpostavka.

RNK DNK

06.10.2019. 19:16

@eks - dejton kumanovski sporazum su delo amerike a ne moskve berlina I pekinga amerika prekida ratovanja I pogibiju srpske dece sa dejtonom I kumn- sporazumom nije nama kriva amerika kako ne bobardovaše makedonniju cešku slovacku zapitajmo se kakav nam je podanicki dnk kada glasamo stalno za jedne te iste politicare koji izazivaju sukob I bombardovanje srbije kako sada možemo mirni vise nismo nebeski najaci naj lepši doduše opet padamo na naj kao na bdp da naj veci u galaksiji

Anja Zak

06.10.2019. 18:03

Molim intervju s Jelenom Milic, zanima srpsku javnost kakvi su sada njeni argumenti za nestetnost. Njena "velika ekspertiza i znanje", kada ne muca, je od velikog "znacaja".

5C

06.10.2019. 18:09

Kako se zove onaj ministar sta sabotira istragu nasih naucnika?Kad ce se njemu i slicnima suditi?

Ljube

06.10.2019. 18:15

Srbija se mora pod hitno cistiti od svog otpada ,pogledaj samo komentare ,,a sto se tice posledica bombardovanja neka je Bog na pomoci buducnosti u Srbiji .Nasa i trenutna vlast ,koja je od istih tih postavljena kao i svaka prethodna samo ispunjavaju ,i narod lazu o bilo kom privrednom ,kulturnom ,moralnom napretku srpskog , odnosno bilo kog balkanskog naroda doj je zlikovaca ,nacista sa zapada .

Ja

06.10.2019. 18:27

Da li neko zna koliko je vojnika i policajaca preminulo od NATO bombardovanja Srbije 1999.god.?Niko ne sme da objavi niti sme da se radi ozbiljno istrazivanje jer to nije pozeljno da se cuje na zapadu a nadi sve zataskavaju.Nazalost njihove porodice znaju da su to posledice bombardovanja,ali to nikog ne interesuje.

Jox

06.10.2019. 19:04

Da je u Srbiji svaka porodica izgubila bar jednog člana, kao što kažu ovi tzv. eksperti, mi bi smo onda imali najmanje milion stradalih. Ovo su neki ruski plaćenici, a ne stručnjaci.

jednostavno pitanje

06.10.2019. 20:29

Koji je to tačno srpski genetski materijal da li je to po analizi gena ovih 30-33% Južnih Slovena ili je ipak ovih 18-20% Grka?

ALO

06.10.2019. 20:30

Srbija ima nasprem broja građana NAJMANJU smrtnost od kancera i tumora u Regionu i.

Tuki na tetku

09.10.2019. 09:38

@Srpkinja Iz Srbije - Ameri su iz zapadne evrope kolonizovali ameriku tako da ce svakako cutati.