БОМБАРДОВАЊЕ 1999. године донело је Србији незапамћено страдање и разарање. Губили су се људски животи, а низали се судбински преокрети, породичне патње и губици. Безброј потресних прича забележено је широм страдале земље - у Приштини, Новом Саду, Мурину, Варварину, Панчеву, Алексинцу, Београду. НАТО је сејао пустош и страх. Бомбе су падале на мостове, путеве, болнице, стамбене зграде, складишта. Претила је опасност да у згаришту заврши све оно што су градиле и подизале генерације наших предака. Не треба да чуди процена о материјалној штети од око 100 милијарди долара. Све је то, међутим, безвредно према људским животима, посебно најмлађих.

ПРОЧИТАЈТЕ И: Без извињења и две деценије од бомбардовања

"Вечерње новости" током драматичних 78 дана НАТО агресије биле су, као и увек, непрекидно са својим народом. Безброј људских прича из пепела и дима забележено је тих незаборавних дана. Пред вама је само делић документарног материјала који су сачували фото-репортери нашег листа. Фотографије ратом пустошене земље на најбољи начин показују сав ужас и суровост агресије са којом је у пролеће 1999. године био суочен српски народ. Слике страдања, али и пркоса нашег народа, најбоље су подсећање на све који су током ратних дана нестали у вртлогу политичког беса, војне силе и међународног безакоња.

ЧИЧЕВИЦА: Грађани су бринули о себи али и својој војсци / Фото Д. Миловановић


БЕОГРАД: Језиви призори срушене болнице "Др Драгиша Мишовић" / Фото Н. Фифић


ВУЧИТРН: Свих 78 дана рата Војска се одупирала вишеструко јачем непријатељу / Фото Д. Миловановић


ЂАКОВИЦА: Упркос искушењима, морал Војске био је висок / Фото Д. Миловановић


ЋУПРИЈА: НАТО је без милости засипао бомбама стамбене блокове / Фото Д. Миловановић


АВАЛА: У бомбардовању страдао је симбол Београда - Авалски торањ / Фото Р. Прелић, Танјуг


БЕОГРАД: Ракетирана зграда РТС-а у којој је страдало 16 запослених / Фото И . МаринковићБЕОГРАД: Народ је на сваки начин изражавао пркос према агресору / Фото З. Јовановић


БЕОГРАД: Хотел "Југославија" у пламену / Фото Д. Миловановић