Седмица на "Лоту" вредна 6.050.000 евра, највећа у историји Државне лутрије Србије, извучена је синоћ у Суботици. Добитну комбинацију коју су чинили бројеви 1, 3, 7, 10, 19, 20 i 30 срећни Суботичанин уплатио је у трафици у малом тржном центру у Улици Коста Трифковића у близини Мајшанског пута. Срећни добитник "седмице" је на свом тикету уплатио 10 комбинација вредних 800 динара. "Седмицу" је погодио у четвртој комбинацији.

Цела Суботица јеу среду вече брујала о добитнику шест милиона евра. Уплатно место је синоћ било затворено, али радници у околним објектима кажу да у тој трафици пазари велики број људи и да је већина ту годинама.

- Када сам видела да је премија отишла у Суботицу прошла ме је језа као да сам ја добила. Знамо се сви и волела бих да је награда отишла некоме коме је новац заиста потребан - рекла нам је једна Суботичанка.

Прочитајте још - ИЗВУЧЕНА СЕДМИЦА НА ЛОТОУ: Ево где иде шест милиона евра

"Лото" "седмица" у Суботици је извучена и пре нешто више од четири године, али је тада добитак био доста мањи. Житељи највећег града на северу Бачке чести су добитници и других награда.

- Некад то буде Суботица, некад околна села, али често видимо да награде долазе у наш крај. Ко год да је добио награду брзо ће се сазнати, а што бисмо ми у шали рекли, знаћемо ко је чим закупи сепаре у неком од популарних клубова - кратко ће Марко М.

Иначе, седам погођених бројева на листићу последњи пут је имао "лото" играч из Раковице у Београду, почетком 2018. године, који је инкасирао 300.000 евра.

Пре синоћњег извлачења, рекорд у висини новчаног износа поставио је 2010. тикет из Кањиже, који је добитнику донео чак 4,8 милиона евра. Изразито велику суму новца (4,4 милиона евра), крајем 2017. године, освојио је и листић уплаћен у Оџацима, док је у марту 2005. године, срећник из Старе Пазове избројао скоро четири милиона евра.

Статистички гледано, највише тикета са добитним комбинацијама за "лото" седмицу уплаћено је у Београду, а међу београдским општинама највише их је било у Новом Београду.

Тикет уплаћен у трафици у малом тржном центру у Улици Косте Трифковића