Изложба Војске Србије у Новом Саду задивила Кинезе

З. Г.

07. 11. 2018. у 21:22

Бројна група Кинеза није пропустила прилику да се фотографише са војницима и старешинама, који су стрпљиво и љубазно приказивали изложено наоружање

Изложба Војске Србије у Новом Саду задивила Кинезе

Фото Д. Дозет

ДВОДНЕВНИ тактичко-технички збор на Тргу слободе у организацији Прве бригаде Копнене војске поводом 9. новембра, Дана ослобођења Новог Сада у Првом светском рату, који је и дан те јединице ВС, изазвао је у среду велико интересовање грађана и многобројних туриста из иностранства. Бројна група Кинеза није пропустила прилику да се фотографише са војницима и старешинама, који су стрпљиво и љубазно приказивали изложено наоружање и одговарали на питања знатижељника.

- Ово је сада већ други тактичко-технички збор који организујемо овде на Тргу слободе, односно ван касарне. Први је био пролетос поводом Дана Војске Србије - каже потпуковник Никола Грковић, начелник одсека за оперативне послове и обуку при Команди прве бригаде.

На централном градском тргу могло се видети како се "окреће" купола тенка М 84, а пролазници су имали прилику да завире у унутрашњост борбеног возила М-80, да разгледају вишецевни лансер ракета "Огањ". Изложба војне опреме може да се погледа на новосадском Тргу слободе и данас, од 8 до 14 сати. Потом се сва техника "сели" на полигоне у Тителу и Сремској Митровици, где Прва бригада КОВ учествује на вежби "Век победника 1918-2018".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације