Диплома ди-џеја за велике журке

И. М.

субота, 07. 07. 2018. у 20:02

Диплома ди-џеја за велике журке
Милан Јоксић и Ива Вујетић причају за "Новости", о студијама "диџејинга"

ВЕЛИКА је била гужва протеклих дана у студентској служби којој се пријављују будући бруцоши на студијама за ди-џеја. Факултету за медије и културу Мегатренда пријавило се више од 90 кандидата. Међу њима има и познатих београдских ди-џејева, оних за које су чули само у крају, младих који би да мењају професију, али и матураната који би први пут да стану за грамофоне и заврте плоче.

Немају страх од пријемног, кажу, воле музику и добро је познају.

Милан Јоксић има 32 године, није до сада студирао, а музику пушта највише по кућним и другим мањим журкама. Факултет за ди-џејеве му је, каже, шанса да унапреди свој рад.

Прочитајте још: Отворен факултет за ди-џеја

- Што да не и да упознам велике звезде и направим светску каријеру - каже Милан у разговору за "Новости". - Много је ди-џејева, сви праве своју музику, а ја желим да се издвојим тиме што имам диплому. Знање које ћу да стекнем требало би да ми помогне да се издигнем изнад ситних журки које сада радим. Када сам видео рекламу, било ми је чудно шта ће ди-џејевима факултет и шта ће ту да ме науче. Да пуштам плоче, већ знам. А онда сам видео да су међу предметима и психологија стваралаштва, комуникологија, вођење каријере... То су ствари које би могле и те како да ми користе.

Каже, људи су превише неповерљиви, јер је реч о новом програму, а он је баш задовољан што ће моћи да учи о ономе што воли да ради.

Ако положе пријемни, са Миланом ће од октобра на предавањима бити и Ива Вујетић из Београда. Она је завршила Графичку школу и дуго се бавила хип-хоп плесом. У пуштању музике је потпуни почетник.

- Дуго сам се бавила плесом, волим да идем на журке и да слушам музику. Зато бих волела да ми пуштање музике буде професија - каже Ива. - Немам узоре у свету "диџејинга" и волела бих да направим свој пут у музичкој индустрији.

Прочитајте још: На мастер студије не могу са црногорским дипломама

Ива се не плаши пријемног и верује да ће њено познавање електронске музике бити довољно да добије индекс Факултета за културу и медије. Каже, већ има пријатеље који ту студирају, па су јој пренели своја позитивна искуства.

Мало је жена међу ди-џејевима, али Ива каже да је то не забрињава, те да верује да може да буде равноправна и да ће јој факултет помоћи у томе.

СВЕТСКЕ ЗВЕЗДЕ

КАНДИДАТИ кажу да их је студије за ди-џеја привукла и најава великих светских имена из музичке индустрије, од којих ће моћи да уче "занат". Ректор Мегатренда Мића Јовановић рекао је да, између осталих, преговара са Бобом Синклером и Дејвидом Гетом.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (11)

Zare

07.07.2018. 20:10

E moj Milane, sa 32 godine se ne pocinje DJ karijera, neki drugi posao trazi kad vec nisi uspeo do sad...

meda

07.07.2018. 21:03

važno je uzeti novac, tim budućim velikim stru%njacima, oni će izdignu Srbiju svojim velikim znanjem!!!#

maniks

07.07.2018. 22:35

Mene zanima ko su profesori i sta su oni zavrsili. Inace na Megatrendu mega gluposti koliko hoces.

Дарко Бабић

08.07.2018. 11:57

Овај чланак као да је преузет са Њуз.нет-а. Смешно је.

stalker

08.07.2018. 12:20

Definitivno smo napipali dno ! Degradacija obrazovnog sistema ,gde se štancuju diplome i doktorati ,skoro bez ikakvog stečenog znanja . Uosnovnim školama svi odlični , u srednjim takođe , sa kaobojskim višim školama možeš i master da upišeš , na fakultetima inflacija diploma , doktori nauka .A znanja sve manje ! Pa nam još i diplomirani di-džejevi fale da lakrdija bude kompletna !

Dario

09.07.2018. 12:09

@stalker - A diplomirani violinisti, klaviristi i drugi trubaduri to ti je normalno jel da? vidim da si ti napipao dno...