Изненадна посета тешко болесном генералу у Хагу: Караџић храбрио Младића у ћелији

Новости онлине

15. 06. 2020. у 13:29

Изненадна посета тешко болесном генералу у Хагу: Караџић храбрио Младића у ћелији
Први председник Републике Српске Радован Караџић посетио је јутрос генерала Ратка Младића, некадашњег начелника Главног штаба Војске РС

ПРВИ председник Републике Српске Радован Караџић посетио је јутрос генерала Ратка Младића, некадашњег начелника Главног штаба Војске РС, у његовој притворској јединици у Схевенингену.


Како "Новости" сазнају, у краћем разговору, Караџић је, забринут за његово вишемесечно погоршавање здравља, свом некадашњем саборцу пружио подршку у настојању да добије право на адекватно лечење. Генералу Младићу је, како је недавно за наш лист потврдио његов син Дарко, последњих месеци здравље значајно нарушено, јер се претходним здравственим тегобама које су последица можданих удара, придодала и анемија. Крвна слика му је драстично погоршана, толико да је можда и животно угрожен.


Због Младићевог лошег здравственог стања јутрос је и Клуб генерала и адмирала Србије, после седнице свог извршног одбора, упутио Апел Механизму за кривичне судове у Хагу да испоштује једно од основних људских права - право на лечење и да се генерал хитно премести у одговарајућу здравствену установу ради специјалистичког дијагностиковања стања и адекватног лечења.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (7)

друг Чабор

15.06.2020. 14:17

ти људи су препуштени сами себи...срамота за Србију!а како би им тек било да нама осталима није "златно доба"...?

Warwho Youngman

15.06.2020. 16:38

Сви знају ал неће да виде,борио се Ратко против Ал Каиде.Брз опоравак великом Српском јунаку,неправедно утамниченом у Хашком казамату,истом ономе који на слободу пустио монструме као што су Насер Орић и Рамуш Харадинај.

Р.Српска

15.06.2020. 16:54

Да нега није било тешка судбина би задесила Србе у БиХ.Р.Српска мора да реагује и свим силама помогне Генералу

Pa Vidi Ovako

15.06.2020. 22:30

Pa i naši lekari tako leče naše penzionere ovde. U čemu je frka, nema protekciju kao ovde, kad žrtvuju 50-ak penzionera zarad jedne drtine iza koga stoji...