Младић: Лажни суд осудио ме на правди бога што сам бранио народ од НАТО

Бета

10. 07. 2018. у 18:02

Младић: Лажни суд осудио ме на правди бога што сам бранио народ од НАТО
Бивши командант Војске Републике Српске Ратко Младић данас је, пред хашким судом, тврдио да га је тај "лажни" суд, који "не признаје", осудио на доживотни затвор "на правди Бога"
ХАГ/БЕОГРАД - Бивши командант Војске Републике Српске Ратко Младић данас је, пред хашким судом, тврдио да га је тај "лажни" суд, који "не признаје", осудио на доживотни затвор "на правди Бога" зато "што је свој народ и државу бранио од НАТО".

"Ја сам седам година и седам дана у овој мртвачници од хашког суда, зато што сам се бранио од НАТО који је растурио мој народ и државу", казао је Младић (76) на стаусној конференцији у Хагу.

То је било прво Младићево појављивање у хашкој судници од 22. новембра прошле године, када га је Хашки трибунал неправоснажно осудио на доживотни затвор због геноцида у Сребреници прогона Муслимана и Хрвата широм БиХ; терорисања становништва Сарајева дуготрајним гранатирањем и снајперисањем и узимања за таоце припадника Унпрофора, 1992-95.

"Ово је лажни суд и ја га не признајем. Лажни судија (Алфонс) Ори донео је мени опскурну доживотну пресуду...Зато што сам бранио свој народ и државу од НАТО и његових сатрапа", казао је Младић.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - АПЕЛ МЛАДИЋА ИЗ ХАГА: Спасите ми живот!

Одевен у белу кошуљу на којој је, испод цртежа палца окренутог на доле, великим црним словима писало НАТО, Младић је, стојећи, десетак минута говорио енергично и повишеним гласом, док га је судија Теодор Мерон (Тхеодор) опомињао да то није тема заседања.

"Ја нисам убијао свој народ, већ НАТО и његови подрепаши, срцесионисти", викао је Младић.

Током неповезаног излагања, Младић је судији Мерону рекао да "није крив...што мора да оправда НАТО по сваку цену, а нема оправдања за оно што раде".

"Срби нису криви, а НАТО је злочинац. Браћо и сестра, ви сте жртве.Сви који другачије кажу-лажу. Хиљаде грађана Србије умире од осиромашеног уранијума".

Позван да говори о свом здрављу, Младић је рекао да му "у притвору није добро" и да му се здравље "нагло погоршало". "Од 2008, сам имао више нервних и срчаних удара који нису регистровани".

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Младићева одбрана тражи да се испита рад лекара

"Ја желим да ме лече у Београду, Москви или Пекингу и тражим да ме овај сатрапски суд пусти, јер овде за мене нема лека...Ја за западни закон и суд не хајем".

Судија Мерон одговорио је Младићу да је суд његове захтеве за привремено ослобађање већ одбио.

Младић је казао да је - после првог "нервног удара" који је 1996. "некако предеверао" - "једва преживео" други удар који га је 2008. "бацио с ногу", непосредно пре него што је био ухапшен у Србији.

"Сада сам мало боље, али нисам здрав. Половина тела и мозга ми не ради како треба", казао је Младић, који је у судници изгледао чило, затегнутог лица и свеже потшишане косе.

Тврдио је, међутим, да је у притвору "по цео дан у кревету" и да "једва стоји".

Младићеви браниоци Бранко Лукић и Дејан Иветић поновили су да код генерала постоји висок ризик од новог можданог или срчаног удара.

Те тврдње је раније више пута као неосноване одбацио Хашки трибунал, али је судија Мерон наложио да поново буду испитане.

Рок за подношење жалби, које су на првостепену пресуду најавиле и одбрана и оптужба, истиче 6. августа.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (18)

Blagoje Jovovic

10.07.2018. 18:21

Velika je sramota za Drzavu Srbiju i celokupan Srpski narod, da jedan casni i hrabri Srpski general,koji je samo svoj narod branio od Al Kaide,Naserovih krvolocnih ekstremnih poturica,mudzahedina i dzihadista koji dosli sa svih strana sveta,bude isporucen Hagu i osudjen na dozivotnu robiju za nepostojeci genocid,od strane uzasnog suda koji je pustao na slobodu monstrume kakvi Haradinaj,Oric,Gotovina...Za svakog casnog i postonog Srbina,General Mladic ce zauvek da bude heroj.

Boki

10.07.2018. 18:22

treba da bude sramota i vlast i srbiju koja ga je hapsila i to zasto samo da bi se pokoravali evropi stavite malo prst na celo i upitajte sta nam je evropa lepo donela

Derventa

10.07.2018. 18:28

Poštovani Generale, tvoj lik i tvoja djela nadživjeće ovo sotonsko udruženje i njihove predstavnike. Cijeli svijet zna da nisi kriv, da si časno i profesionalno branio svoj narod i svoju državu, samo NATO profiteri prave se da to ne znaju i ne vide. Neka Bog dragi čuva tebe, tvoju porodicu i sve tvoje potomke. Moj duboki naklon.

Derventa

12.07.2018. 14:55

@Derventa - Vidi, vidi, što su se Alijini naložili. Molite se Bogu što se General pridržavao Ženevske konvencije, da je ratovao podlo i prljavo kao vi, ne bi vas ostala šaka.

veteran

10.07.2018. 18:46

Nema toga ko bi tebe Generale osudio da te mi,Srbi,jadan i prodan narod nismo isporučili.Baš kao i Komandanta.Drži se junače da ova deca danas bar ovako,na slici,mogu pravog Generala videti!

КОСта

10.07.2018. 22:03

За изручење целог војног и цивилног врха НАТО суду у Србији неко мора да одговара а тај неко је узео милионске суме новца од уцене!Држава Србија и Српски народ ће се се овако понижавати а од било које агресије се неће моћи бранити јер ко да преузме ризик иодговорност у сл. неке друге агресије ако га сутра чека издаја од сопственог народа...!? Виновници ове историске срамоте, продаје наших глава НТО агресору за новац, морају, на овај или онај начин бити кажњени ради будућности Српс. народа!

Dragan Pik-lon

11.07.2018. 11:15

Gospodin Mladic je usao u istoriju Balkana kao oslobodioc cele Bih-ve,bez koga ne bi bilo ni Dejtonskog sporazuma(mira).Verovali ili ne uci ce i u istoriju Evrope kao rusilac NATO-a,zlocinacke organizacije koja je ilegalno i besomucno bombardovala Jugoslaviju(srpske zemlje) sa nedozvoljenim srestvima.Otuda je i forsiran lazni mit ''Srebrenica'' da prekrije NATO zlocine u BiH-vi kao i da bude dimna zavesa ustaskog dovrsavanja Genocida u Krajini.Mladi Evrope ne veruju NATO lazima!!!

Ostap Bender

11.07.2018. 11:51

Šta sad plače kao neka devojčica...a odlučivao je nemilosrdno o životu i smrti , bio je nadmen i surov , bahat i bez empatije za bilo koga! Imaj bre bar malo dostojanstva ...

komšija

12.07.2018. 12:34

@Ostap Bender - Nemaš pojma šta pričaš i pišeš. Dozovi se pameti i ustani svaki put kad se spomena Generalovo ime.