ВРХ: Тековину класичне музике представљају на свеж начин широј публици

М. МИРКОВИЋ

27. 11. 2019. у 15:30

ВРХ: Тековину класичне музике представљају на свеж начин широј публици

Минка Поповић ,Фото Сандра Цвитковац

„Музички излети пуне ми душу“, пијанисткиња Минка Поповић са ансамблом "Музикон"

КАМЕРНИ оркестар "Музикон" закључује своју прву сезону Level Up концертом симболичног назива ВРХ, који ће се одржати у Задужбини Илије Милосављевића Коларца од 20 часова.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Славни руски музичар поново пред Београђанима: Березовски на Коларцу

Позната аустријска пијанисткиња и редовна професорка Универзитета "Моцартеум" Корделија Хофер Тојч ће, осим соло наступити и са једном од наших најзначајнијих пијанисткиња Минком Поповић. Она је пуних десет година (од основних, преко мастер, до постдипломских студија) била Корделијин студент на "Моцартеуму", а данас је и асистент ове професорке на престижном салцбуршком универзитету.

- Велико ми је задовољство што је специјални гост концерта управо ова сјајна пијанисткиња, али и велики педагог, моја "музичка мама" која је умногоме обликовала мој музички пут и укус - каже Минка. - Корделија ће изводити Бетовенов Четврти клавирски концерт, у много чему револуционаран за дотадашњу музичку праксу, а на два клавира уз пратњу "Музикона" ћемо премијерно представити и дело Summer time наше познате композиторке Ање Ђорђевић, које нас на непретенциозан начин уводи у духовне светове мира и контемплације, тако неопходну контратежу пренапетости наше свакодневице.


Оркестар "Музикон" успешно одолева на домаћој културној сцени у времену кича, баналности и јефтине забаве, окупљајући око себе одличне, посвећене музичаре. Овај ансамбл тековину класичне музике покушава (и успева!) да представи на свеж начин и широј публици, на шта указује и ВРХ као назив четвртог концерта, који заокружује сезону. Задовољство ми је да могу поново да сарађујем са овим ентузијастама, у свом граду - овакви музички излети пуне ми душу!


Корделија Хофер Тојч,Фото Сандра Цвитковац

МАЈСТОРСКИ КУРСЕВИ

- ПОЗИВАМ све љубитеље клавирске музике, педагоге, ученике и студенте да присуствују мајсторским курсевима Корделије Хофер Тојч у данима након концерта на Коларцу: 29. новембра од 11 сати у сали музичке школе "Мокрањац", као и курсу на ФМУ у Београду 30. новембра од 10 часова - најављује Минка Поповић.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације