Од ношења кутија до главне улоге на истој сцени: Андрија Кузмановић о БДП и улози Лилиома

Ј. БАЊАНИН

среда, 27. 11. 2019. у 11:30

Од ношења кутија до главне улоге на истој сцени: Андрија Кузмановић о БДП и улози Лилиома

Кузмановић у ансамблу БДП Фото Н. Скендерија

Млади глумац недавно постао стални члан ансамбла Београдског драмског позоришта

ЛЕПО је када у једној кући прођеш пут од ношења кутија на сцени, до ношења репертоара и најновијих улога, каже глумац Андрија Кузмановић, који је недавно постао стални члан ансамбла Београдског драмског позоришта. На даскама овог театра, Кузмановић ће заиграти насловну ролу у представи "Лилиом", у режији Ане Томовић.

- Лилиом је тип са маргине и свиђа ми се да играм неког из наше свакодневице, а он је баш такав: момак из краја, човек од крви и меса, неко кога сви знамо - казао је Кузмановић.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Саво Милошевић као византијски цар: “Новости“ на снимању серије "Српски јунаци средњег века" у Смедереву


Сентиментална трагикомедија Ференца Молнара прати судбину Лилиома, шармантног пробисвета, запосленог у забавном парку, којим управља његова љубавница, госпођа Мускат. Лилиомов живот почиње драстично да се мења када упозна младу служавку Јули, којом одлучује да се ожени. Ипак, млади пар се убрзо суочава са немаштином, која их води ка амбису.

- Када радим на било ком лику, трудим се да пронађем или пробудим његове особине. Тако остављам део себе у свакој улози, као што из сваке нешто понесем. Што више и болније проживиш улогу, постајеш прави глумац - објашњава Кузмановић, који је улогом инспектора Танкосића у серији "Сенке над Балканом" привукао велику пажњу.

Ускоро ће публика моћи да га види као Јашу Томића у филиму "Очеви слободе".

- Прижељкујем више савремених улога, попут Љубе у серији "Јутро ће променити све", јер сам се наиграо епоха. Само сам сада млад и волео бих то да искористим до краја - истиче Кузмановић.

У комаду "Лилиом", поред њега, играју Маја Изетбеговић, Ивана Николић, Јово Максић, Јадранка Селец, Александра Ања Алач, Марко Живић, Владан Милић и Марко Гверо. Драматург представе је Слободан Обрадовић, сценограф Александар Денић, костимограф Момирка Баиловић, а за сценски покрет задужена је Исидора Станишић.


ФЕСТИВАЛ РУТА

ПРЕМИЈЕРОМ представе "Лилиом" у БДП-у ће 1. децембра почети први фестивал РУТА (Регионална унија театара). До 6. децембра публика ће моћи да види и комаде "Бакхе" Казалишта Ulysses, "Дон Кихот" Градског позоришта из Подгорице, "Мирна Босна" Камерног театра 55 из Сарајева, "Краљ Иби" Драмског театра из Скопља и "Плах удах" МГЛ из Љубљане.


Пратите нас и путем иОС и андроид апликације