РЕАЛНА прича" је, на неки начин, филм о одрастању, о прихватању стварности и реалности, помирењу са самим собом кроз једну духовиту призму. Посматрамо причу незадовољног уметника из породичне перспективе, хтео сам да се види како се она дешава иза кулиса.

Овако, за "Новости", говори Гордан Кичић, који је после готово 24 године глумачке каријере први пут стао "иза камере" и сео у редитељску столицу. Његов деби, драмска комедија "Реална прича", премијерно ће бити приказана 12. новембра у Сава центру, дан касније у Новом Саду, док ће од 14. новембра бити на редовном биоскопском репертоару широм Србије.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Новица Антић на челу "Атељеа 212": Желим да вратим добру атмосферу у театар

Осим режије, Кичић је и продуцент, косценариста и главни глумац. Његов је јунак, Вељко Радисављевић, глумац коме се чини да се цео свемир уротио против њега. Чека велику улогу која ће променити све, на ивици је развода са незадовољном супругом (игра је Нина Јанковић), а мора да поправља и однос са ћерком (Лена Лазовић).

- Не постоји правилник како водити свој живот. Ја имам своје приоритете у животу, али Вељку Радисављевићу, нашем јунаку, није јасно шта је важно, а шта није. Шта је идеја заједничког живота данас? Да ли су људи исувише себични, шта захтевају једни од других а шта од себе? Како се понашају у браку, да ли су искрени, колико времена проводе једно с другим... То су све питања која овај филм покреће - објашњава Кичић.

По његовим речима, није се лако одлучио на режију.

- Овај сценарио рађен је по мотивима сценарија Мирослава Момчиловића "Разведени", а онда смо нови текст годинама писали и развијали Влада Симић и ја, касније нам се прикључио Марко Манојловић. Тако да иза филма стоји група аутора, али некако сам био сигуран када сам се сам латио режије да ћу истерати тај пројекат до краја.Кичић већ дуго плови и у продуцентским водама. "Реалну причу" почео је да планира и припрема пре седам година, чим је завршио "Устаничку улицу".

- Не раде се често пројекти који вам толико значе. Након толико година искуства ја сам имао среће да радим три, четири таква пројекта, а ово је један од најважнијих. Поносан сам и да нисам у тој својој жељи прегорео. Јер, кад нешто дуго спремаш и желиш, постоји опасност да те то превлада, да хоћеш више него што можеш. Чини ми се да сам успео да избалансирам жеље, могућности и дате околности и да смо сви заједно урадили добар посао - каже Кичић.

Као редитељ, први пут се нашао у ситуацији да "наређује" својим колегама, глумцима - Небојши Илићу, Бранимиру Брстини, Војину Ћетковићу, Катарини Гојковић, Светозару Цветковићу...


Фото П. Милошевић


- Имао сам велику срећу што су све колеге које сам позвао пристали да играју у мом филму, не питајући да ли је велика или мала улога, и, не само да су пристали, већ су се изузетно потрудили. То врло добро знам, јер као глумац можеш да препознаш кад је некоме стало. Не бих издржао све ово да нисам имао тако добре сараднике - искрен је наш саговорник.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ:
Лазар Ристовски: "Краљ Петар Први" је антиратни филм који говори о великом злу, али и о великом јунаштву и страдању српског сељака

АЛИМПИЈЕ МИРИЋ

ЈЕДАН од главних јунака популарне серије "Сенке над Балканом" Драгана Бјелогрлића је негативац Алимпије Мирић, кога игра Кичић.

- Колико год био слаткоречив, Алимпије је човек који не мисли добро никоме сем себи. Волим ту улогу. У данашње време у серијском програму негативци су јако изазовни ликови. У "Кули од карата" Кевин Спејси игра негативца шекспировских размера, док публика навија за њега. На моје изненађење, публика је одушевљена Алимпијем. Људи га подржавају и воле.