Видосава Арсенијевић, песникиња са Космета: Мастило је моја душа

Д.Зечевић

21. 10. 2019. у 16:22

Видосава Арсенијевић, песникиња са Космета: Мастило је моја душа

Видосава Арсенијевић

"Читалац ће у овој књизи наћи, надам се и део својих размишљања које сам ја само артикулисала", истиче Видодава, правница по занимању
Књига “Истргнуто из контекста” Видосаве Арсенијевић, познате песникиње са Космета, коначно је угледала светлост дана.


- Небеско сам пенкало. Душа је мастило! Позивам Вас да се свесрдно укључите у мисаони свет ове књиге – налази се, између осталог, у предговору Видосавине књиге.


И док појашњава да предстоји представљање ове својеврсне збирке мисли, афоризама и филозофских запажања, позната пенсикиња са Космета која је издала бројне збирке песама улавном са тематиком и симболиком косметског мита али и збиље, каже да су на страницама најновије књиге мисли и искази који су настајали протеклих петнаестак година.


- Писала сам их ослушкујући људе око себе, користећи искуства из књига које сам читала али и саму себе. У сваком случају и властити живот и средина у којој сам неодвојиви део имају велики удео у књизи - појашњава срж овог дела Видовсава којој је север Космета родни и радни део простора. Иако без свог Космета и Видовданског завета, како каже не би могла да живи, ова мисаона књижевница додаје да се њено ново дело разликује од претходних јер је сажето у кратим понекад готово филозофским мислима или исказима.


Прочитајте још: КОСОВО ОПИСАНО СТИХОМ: Видосава Арсенијевић о новој књизи "Истргнуто из контекста"


- Читалац ће у овој књизи наћи, надам се и део својих размишљања које сам ја само артикулисала - истиче Видодава, правница по занимању.


Да су цитати у књизи различити како по садржају тако и по ефектима које изазивају на читаоца, мишљења је и рецензент књиге Живадин Митровић који истиче да су мисли и афоризми оригинални и инспиративни. Управо зато своје тврдње поткрепљује неким од афоризама: “суву памет сировина потпаљује” или “ко се другом додворава, себе понижава”.


Лексиконживотних мудрости истргнутих из конкекста и мисаоног свемира песикињеАрсенијевић и по мишљењу издавача предстљава новитет међи домаћим ауторима.


- У овој књизи Видосава је изнела и доста духовних мисли како својих тако и оних које је чула у народу, јер је веома везана за цркву. Оптимиста је и ова збирка мисли може да буде и леп поклон свима које волимојер у њој свако може да нађе неку мисао коју је у животу чуо да га подсети на мурости које нас опелмењују - подвлачи Љубинко Осослија, представник издавачке куће “Book”.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације