Новости на Сајму: Матија је већ хит

Д. Б. М.

21. 10. 2019. у 08:33

Новости на Сајму: Матија је већ хит

Фото Н. Скендерија

Пред публиком Сајма књига у Београду ексклузивна издања на штанду "Новости". "Српске љубави" у понедељак потписује Жижа Радивојевић. Највише се тражи ново издање Матије Бећковића

ВЕЋ првог дана верни читаоци у великом броју дошли су да купе нова издања Компаније "Новости", али и она стара која су током сајамских дана на великом попусту.

Најновије издање, кога још нема на киосцима, "Мојих 80 - Портрети" Матије Бећковића, било је убедљиво најтраженије. Изгледа да ће ово песниково завештање, које чини 80 нових портрета личности које су обележиле његов живот, постати хит и пре академиковог 80. рођендана, који слави 29. новембра.

Читаоци су били заинтересовани и за интимну песничку књигу "Документарни детаљи" коју је песник Рајко Петров Ного створио у болесничкој постељи, и дело "Извесна представа о правди" Дика Мартија, некадашњег известиоца Савета Европе о трговини људским органима на Косову и Метохији.


ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ: Издања „Новости“: Матијини "портрети" и Ногови "детаљи"

Да читаоци, пре свега, на највећу смотру писане речи долазе због нових књига, потврдило је велико интересовање за дела "О Србији и Србима - Очима руског амбасадора" Александра Чепурина, "Кад говори мртав краљ" Ивана Миладиновића, "Путник по Светој Гори" Бориса Субашића и "02.06 Бомбардовање РТС - Моја истина" Милорада Комракова. Оно што је привукло прве купце овим насловима су интригантне теме. Чепурин у есејима скенира српски менталитет, најмаркантније националне особине, навике, врлине и мане. Миладиновић у књизи по којој су снимљени делови серије "Сенке над Балканом" пише о политичкој позадини атентата на краља Александра Првог Карађорђевића. У исповести Милорад Комраков, бивши уредник информативног програма РТС, открива све оно што се упорно прећуткујује током претходних 20 година, о ноћи када су НАТО пројектили погодили зграду националне телевизије.

Занимљиво је да су жене највише тражиле књигу "Путник по Светој Гори", желећи да открију аутентичну атмосферу коју је током многобројних путовања "хватао" наш репортер Субашић. Атмосферу, коју оне не могу да доживе, јер не могу да кроче на ово свето тло. На нашем штанду била је тражена и књига "Велике српске љубави" Жиже Радивојевић, у којој је у 40 љубавних прича сабрано осам векова наше богате историје.

Управо ће Радивојевићева у понедељак од 16 сати на нашем штанду потписивати читаоцима своју књигу.

НАШЕ ПРОМОЦИЈЕ

УТОРАК - ПЛАТО БЕОГРАДСКИ САЈАМ 18.00-18.50

"О Србији и Србима" - Александар Чепурин

ЧЕТВРТАК - САЛА "ВАСКО ПОПА" 16.00-16.50

"Истина о бомбардовању РТС-а" - Милорад Комраков

ПЕТАК - САЛА "ИВО АНДРИЋ" 20.00-20.50

"Путник по Светој Гори" - Борис Субашић

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације