Празник балета у Смедереву: Богат програм на Каравану игре

В. Н.

20. 10. 2019. у 17:04

Празник балета у Смедереву: Богат програм на Каравану игре

Фото Н. Живановић

Програм Kаравана игре обухвата изложбе, филмски програм, презентације, представе и гала концерте
Национална фондација за уметничку игру и Београдски фестивал игре, уз подршку Фондације Арт Ментор из Луцерна и Министарства државне управе и локалне самоуправе Републике Србије, наставили су ове године реализацију пројекта Kараван игре. Овог пута програмом је обухваћено 10 градова у Србији, а Смедерево је било један од домаћина.

Прочитајте још: ШЕКСПИР ПРВИ ПУТ У КРУШЕВЦУ: Премијера комедије „Како вам драго“

На великој сцени Центра за културу, поклоници балетске уметности могли су да уживају у два балетска програма, балетској представи под називом „Париски живот" и балетском гала концерту са популарним варијацијама класичног репертоара у извођењу младих играча, ученика српских и италијанских балестских школа и првака Балета Народног позоришта из Београда, Ане Павловић и Јована Веселиновића.

Програм Kаравана игре обухвата изложбе, филмски програм, презентације, представе и гала концерте у извођењу првака и солиста балета, али и ученика балетских школа из Београда и Рима. Kараван игре доноси курсеве балета и савремене игре за све генерације, који се завршавају отвореним презентацијама.Пратите нас и путем иОС и андроид апликације