ЛЕСКОВАЧКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР: Ново рухо пред 12. LIFFE

И.Митић

18. 09. 2019. у 15:15

ЛЕСКОВАЧКИ КУЛТУРНИ ЦЕНТАР: Ново рухо пред 12. LIFFE

Фото И.Митић

Лесковачки културни центар дочекао фестивал у обновљеном објекту
Лесковац – Пред отварање 12. Лесковачког интернационалног фестивала филмске режије (LIFFE) у среду су и званично окончани радови на реновирању зграде организатора ове филмске смотре – Лесковачког културног центра(ЛКЦ). Ентеријер, улазни портал и хол, све канцеларије и изложбени простор као и простор за драмске и друге радионице једне од најлепших зграда у Лесковцу добили су нови изглед инвестирањем шест милиона динара из пројекта „Градови у фокусу“ који је финансирало надлежно министарство, а подршка је стигла и из буџета локалне самоуправе.


Градоначелник Лесковца Горан Цветановић је подсетио да се из градске касе за културу издваја скоро девет одсто расположивог новца, а да је ЛКЦ прошле године, по квалитету и квантитету догађаја, био прва институција у Србији, одмах после престоничких, док је директорка ЛКЦ Сања Цонић додала да се овде окупљају стотине заљубљеника у културу од музичког и књижевног до драмског и ликовног стваралаштва, а да је међу најзначајнијим манифестацијама предстојећи филмски фестивал.


- Лесковачки културни центар ће засијати новим сјајем уочи једног од најпрестижнијих фестивала у региону. То је фестивал љубави, заједништва и слоге свих који раде на овом фестивалу и гостију који током фестивалских дана посете наш град – истакла је директорка Цонић и нагласила да је већина садржаја на фестивалу бесплатно.


Прочитајте још: ЛЕСКОВАЧКИ ФЕСТИВАЛ: Награда Диклићу


Свечаности отварања реновираног објекта ЛКЦ присуствовао је и редитељ Дарко Бајић, вишегодишњи уметнички директор LIFFE, који је оценио да су Лесковчани успели да брендирају фестивал који све више привлачи пажњу редитеља из целог региона.


- Фестивал је постао зрели пубертетлија и наша је идеја да га и даље ширимо. Да у Лесковцу представљамо све нове филмове из региона, али и серије које ће тек започети свој живот на телевизији. Намера је да LIFFE позиционирамо као један од најзначајнији у региону и Европи и већ следеће године правићемо нове кораке ка том циљу – поручио је Бајић.


ПЛАКАТЕ МЕЊАЈУ ЛЕД ЕКРАНИ


Уместо застaрeлих паноа на којима су лепљени плакати са најавама будућих биоскопских пројекција и других садржаја ЛКЦ ускоро ће на улазу у зграду бити постављени модерни лед екрани. Они су већ стигли у земљу, па се очекује, да монтажа буде обављена у току трајања овогодишњег филмског фестивала.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације