ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ: Изузетне Српкиње угрејале Београђане (ФОТО)

В. Н.

18. 12. 2018. у 01:12

ПРОМОЦИЈА КЊИГЕ: Изузетне Српкиње угрејале Београђане (ФОТО)

Промоција књиге "Оне су промениле Србију - Изузетне Српкиње"

Књига "Оне су промениле Србију - Изузетне Српкиње", коју је издала Компанија "Новости", промовисана је у понедељак увече у библиотеци "Петар Кочић" на Врачару
У библиотеци „Петар Кочић“ на Врачару у понедељак увече је промовисана књига „Оне су промениле Србију - изузетне Српкиње“, у издању компаније "Новости".

Прва београдска промоција одржана је у пуној читаоници пред љубитељима писане речи којима ни хладно децембарско вече није било препрека да дођу и послушају причу о 70 хероина. О женама које су нас, од Јелене Анжујске до Ане Ивановић, задужиле својим изузетним делима, раскошним даром, храброшћу, харизмом.

О књизи је говорила професорка Радмила Кунчер из Центра за Србе у расејању "Свети Сава", у чијој организацији је промоција одржана.

Морам да кажем да је ово заиста изузетно издање које би требало да се нађе у сваком дому - рекла је професорка. - У питању је епохално дело које ће од заборава сасвим сигурно сачувати биографије великих жена од којих бисмо сви требало да учимо.

Прочитајте још - У РУМИ ВЕЛИКО ИНТЕРЕСОВАЊЕ ЗА НАШУ КЊИГУ „ОНЕ СУ ПРОМЕНИЛЕ СРБИЈУ":„Изузетне Српкиње“ освојиле сремску равницу

О књизи су говориле и ауторке Татјана Лош и Милена Марковић, а причу је зачинила Војислава Беца Танурџић, чије су илустрације дочарале 70 Српкиња које су промениле Србију.

Вече које је водила Маја Јешић из издавачког сектора "Новости" је потрајало, јер је публика желела да кроз разговор са ауторима сазна још понешто из биографија знаменитих жена - књижевница, глумица, ратница, владарки, првих лекарки, академских сликарки...

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације