Уредиће гроб Љубе Поповића

Б. П.

09. 08. 2018. у 10:28

Славни српски сликар најзад ће добити достојно вечно коначиште у Ваљеву. Идејно решење дело архитекте Небојше Лоле Анића

Уредиће гроб Љубе Поповића

НА двогодишњицу смрти великог српског сликара, академика Љубе Поповића (1934-2016), његов гроб биће коначно уређен. На постојећу хумку која се налази на Боричевцу, изнад Ваљева, 12. августа биће постављена надгробна плоча, а након тога уследиће и сређивање комплетног простора.
Прочитајте још - Срамота на гробу Љубе Поповића

Идејно решење уређења околине гробног места, које сада означава само дрвени крст, Ваљеву је поклонио познати пејзажни архитекта Небојша Лола Анић, а градска власт је то прихватила. Простор ће, сазнајемо, бити уређен као Љубин храм и асоцираће на сликареву мисао и дело.

Од првобитне намере, да се код гроба Љубе Поповића изгради Алеја ваљевских великана, одустало се након протеста дела житеља ваљевског насеља Брђани. У петицији коју су упутили градским властима, навели су да је непримерено да у близини нове Основне школе "Милован Глишић" буде гробље.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације

Коментари (1)

Ljubica

09.08.2018. 12:40

Slikar koji je za zivota proslavio srpsko slikarstvo i da mu se nakon samo 2 god ne pozna ni grob...pa ovo je bruka i sramota za sve! Ovo samo govori kako se odnosimo prema mrtvima....strasno... Jadni li smo !!!