ВОДВИЉ О ЛИЦЕМЕРЈУ: Позориште Бошко Буха најавило Премијеру на сцени УК Вук Караџић

В. В. С.

12. 10. 2017. у 23:07

Млади глумци Позоришта "Бошко Буха" пожелели су да ураде заједничку представу, па је тако прво направљена подела, потом одабран комад - "Поштени провалник" Дарија Фоа

ВОДВИЉ О ЛИЦЕМЕРЈУ: Позориште Бошко Буха најавило Премијеру на сцени УК Вук Караџић

"Поштени провалник" Фото "Бошко Буха"

МЛАДИ глумци Позоришта "Бошко Буха" (неки и са исте класе) пожелели су да ураде заједничку представу, па је тако прво направљена подела, потом одабран комад - "Поштени провалник" Дарија Фоа (режија Милан Караџић) премијерно ће бити изведен у петак у УК "Вук Караџић" на годишњицу пишчеве смрти, а овом представом биће обележен и 67. рођендан куће.

- Фо је можда један од највећих критичара друштва нашег времена. Не штедећи ни естаблишмент, ни Католичку цркву, ни институцију брака, он "затвара" у исти простор шесторо ликова и пушта их да се сами извлаче из замки које су сами себи поставили - објашњава драматург Милена Деполо. - Велики писац (добитник Нобелове награде 1997. године) исмева друштвено лицемерје у овом тексту са пуно елемената водвиља и фарсе.

У представи играју Александар Радојчић, Вук Савић, Александра Томић, Катарина Марковић, Борка Томовић и Немања Оливерић. Костимограф је Драгица Лаушевић, сценограф Борис Максимовић, композитор Саша Милошевић.

Управник "Бухе" Игор Бојовић најављује и да ће се током ове сезоне заједничком представом обележити два значајна јубилеја људи који су стварали историју театра: шест деценија уметничког рада Љубивоја Ршумовића и тридесет година стваралаштва Милана Караџића.

ОБНОВА ЗГРАДЕ

У "Бухи" откривају и да ће уместо за четири, радови на реконструкцији почети за годину, а зграда бити завршена за две године. Иако се налази у посебној зони (Трг републике) захваљујући оснивачу Скупштини града, позориште је изузето из дугорочнијег плана и обновиће се по хитном поступку.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације