Уручене награде Удружења филмских уметника Србије

А. П.

22. 12. 2015. у 20:11

Уручене награде Удружења филмских уметника Србије

Међу награђенима и Радмила Радосављевић, новинар "Новости"

Награду за животно дело равноправно су поделили филмски и ТВ редитељ Ђорђе Кадијевић и чувени сниматељ и професор Милорад Марковић

УДРУЖЕЊЕ филмских уметника Србије доделило је традиционална годишња признања. Награду за животно дело равноправно су поделили филмски и ТВ редитељ Ђорђе Кадијевић и чувени сниматељ и професор Милорад Марковић.

- Нисмо имали много дилеме јер је реч о људима који су својим радом учествовали у стварању српског филма - рекао је у име жирија филмолог Божидар Зечевић.

- Ако је ова награда прилика да филм мени каже хвала за оно што сам учинио, онда је и прилика да ја кажем филму хвала што сам живот провео у њему. Без имало колебања и претеривања тврдим да је прављење филма и најтежи најлепши посао на свету - казао је Кадијевић, захваливши се колегама и УФУС-у.

Награда за филмско стваралаштво у 2015. години уручена је редитељу и сценаристи Горану Радовановићу за филм "Енклава", и Владиславу Лашићу за сценографију у истом остварењу.

Међу овогодишњим лауреатима УФУС-а је и новинарка "Новости" Радмила Радосављевић, којој је додељена диплома "за вишегодишњи истраживачки новинарски рад у области кинематографије".

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације