Одлука Града: Објављено ново РАДНО ВРЕМЕ продавница и зелених пијаца у Београду

Novosti Online

21. 04. 2020. у 11:01

Продавнице ће моћи да организују свој рад тако да буду отворене максимално до 18 часова, док ће пијаце на отвореном моћи да раде од 7 до 15 часова

Одлука Града: Објављено ново РАДНО ВРЕМЕ продавница и зелених пијаца у Београду

Фото: Д. Новковић

Председник Скупштине града Никола Никодијевић изјавио је да је на данашњој седници Градског штаба за ванредне ситуације усвојена одлука о новом радном времену продајних објеката и зелених пијаца на отвореном на територији града Београда.


– Продавнице ће моћи да организују свој рад тако да буду отворене максимално до 18 часова, док ће пијаце на отвореном моћи да раде од 7до 15 часова.У свим продајним објектима и пијацама на отвореном обавезно је коришћење заштитне опреме и држање социјалне дистанце између купаца и продаваца као и предузимање мера свакодневне дезинфекције објеката и радних површина – истакао је Никодијевић.


Он је додао да се наставља активност ЈКП „Градска чистоћана сузбијању ларви комараца на отвореним површинама.


– У протеклих месец дана третирано је 1.500 хектара површина у Београду. Обухваћене су каналске мреже на левој обали Дунава, као и канали на десној обали Саве, Макишком и Сурчинском пољу, Остружници, Умци као и на подручју општине Нови Београд на насипима од блока 45 до моста код Остружнице – нагласио је председник градског парламента.

ХИПЕРМАРКЕТИ ЋЕ РАДИТИ ДО 17Х

У складу са одлуком Владе Републике Србије о промени мера ограничења кретања, ИДЕА продавнице, Рода маркети и Мерцатор хипермаркети широм Србије, од данас ће радити до 17 часова.

Радно време за суграђане старије од 65 година биће петком од 4 до 7 часова ујутру.

Пратите нас и путем иОС и андроид апликације