БЛОКОВИ 21 и 22 биће "плави"! Екипе ЈП "Паркинг сервис" ових дана обележавају паркинг места и постављају табле са обавештењем да је ту плава паркинг зона, односно да се паркинг наплаћује без ограничења на сат. Наплата паркирања почеће 18. фебруара, а станари имају право на претплатне карте.

Примена зонског система паркирања у Блоку 21 и Блоку 22 на Новом Београду почиње средином месеца, а овде се уводи плава зона. Наплата и контрола обавља се радним данима од 8.00 до 21.00, а суботом од 8.00 до 14.00.

Из ЈКП "Паркинг сервис" кажу да се контрола паркирања уводи у блокове 21 и 22 на иницијативу станара овог дела града, који се после зонирања Булевара Зорана Ђинђића сусрећу са са све већим проблемима и комуналним нередом унутар блоковских саобраћајница.

"ЗЕЛЕНИ" БЕЛВИЛ ПРОШЛЕ седмице зонирано је и насеље Белвил у Новом Београду, такође на захтев станара. Наплата паркирања овде почиње 4. фебруара. У трећој, зеленој зони, од 7.00 до 21.00 паркирање је ограничено на 180 минута, а сат кошта 41 динар. Продужени сат кошта 140 динара. Суботом се паркирање наплаћује до 14.00. Казна за непрописно паркирање је 1.870 динара. Месечна претплатна карта за станаре је 457 динара, а за правна лица и предузетнике 4.106 динара.
- Увођењем плаве зоне биће заштићени станари, који ће моћи да паркирају своје аутомобиле не само унутар блокова, већ и у целој плавој зони у околним улицама уз месечну повлашћењу карту која кошта 457 динара - кажу у овом предузећу.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Поново НАПЛАТА паркирања и у Младеновцу: Исцртане две зоне, сат од 30 до 42 динара

Посетици ових блокова плаћаће убудуће паркирање СМС поруком по цени од 31 динар по сату. Плаћање вишесатном паркинг картом неће бити могуће. Гости који планирају да се дуже задрже, мораће да оставе возила у другим деловима плаве зоне, ван блокова, где могу да плате вишесатно паркирање по цени од 150 динара. Казна за непрописно остављање аутомобила је 720 динара, а плаћена у року од осам дана, упола је мања.

- Станари блокова 21 и 22 имаће право да се, осим у својим блоковима, паркирају и у целој плавој зони 4. 2, а списак свих улица које ова зона обухвата могу видети на сајту ЈКП "Паркинг сервис".

Предвиђено је да у Блоку 21 и Блоку 22 буде 1.880 паркинг-места.