ЗБОГ многобројних пријава Младеновчана који сваког викенда "затрпавају" Секретаријат за послове комуналне милиције притужбама на рачун угоститељских објеката који не поштују радно време и пуштају гласну музику до зоре, Oпштина Младеновац решила је да им стане на пут. На хитној седници одржаној крајем децембра донета је нова одлука о радном времену локала, која је почела да се примењује почетком године. Њоме се викендом емитовање музике ограничава до поноћи. Ипак, док комунална милиција не добије испоставу у овој општини, и нова одлука остаће само слово на папиру.

Житељи Улице Вука Караџића на само 100 метара имају шест кафића. Неки од њих, гласну музику емитују четвртком, петком и викендом до зоре. Општина је зато иницирала измену одлуке о радном времену угоститељских објеката.

ПРОЧИТАЈТЕ ЈОШ - Уводе границу и за децибеле

Према новој одлуци, кафићи и ресторани убудуће могу да емитују музику радним данима до 23 сата, а петком и суботом до поноћи. То је сат времена мање него што је предвиђено ранијом одлуком.

- Све је то лепо, али нове одлуке нико не поштује - говори Јасмина Чавкуновић, која овде станује. - Кафићи "Барбар" и "Стара пивница" и даље раде до зоре, а њихове муштерије урлају по целу ноћ дуж улице. Музика ради до 6.00, а полиције нема. Пред Нову годину, два момка су се овде избола ножевима. О уринирању испред моје ограде, разбијеним флашама не желим ни да говорим. А кад позовем комуналну милицију, кажу да немају екипу која би дошла до Младеновца.

Иако је најављено да ће пријемом нових чланова комунална милиција прво покрити испоставе у рубним општинама, а нови чланови примљени су крајем децембра, милиционари се још нису појавили у Младеновцу. Из надлежног секретаријата нисмо добили одговор када ће нове испоставе почети да раде.


ЗОНА УЛИЦА

ОДЛУКА се односи на четврту зону у коју спадају улице: Браће Баџак, Слободана Јовановића, Краља Петра Првог, Војводе Путника, Краљице Марије, Јанка Катића, 8. марта, Краља Александра Обреновића, Николе Пашића, Космајска, Витомира Богдановића Бурзе.

Пета зона су улице Славка Манојловића, Десанке Максимовић, Шарпланинска, Јанка Веселиновића, Славка Манојловића, Милована Видаковића, до улица Милутина Миланковића, Милована Видаковића, Сестара Марјановић.